12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Оренда Житнього ринку: що відомо про ситуацію та чому виник скандал
Оренда Житнього ринку: що відомо про ситуацію та чому виник скандал

Оренда Житнього ринку: що відомо про ситуацію та чому виник скандал

Міська влада Києва подовжить термін подачі заявок на оренду Житнього ринку до 25 днів.

Про це повідомив міський голова столиці Віталій Кличко під час засідання Київради у четвер, 21 березня.

Він заявив, що умовою оренди є збереження функціоналу будівлі та продовження роботи ринку. Орендар повинен реконструювати криту будівлю, зокрема, дах, та відремонтувати інженерні комунікації.

Зараз дивляться

— Термін подачі заяв на аукціон, який під час воєнного стану законодавство встановлює від 5 днів, місто подовжить. І зараз законною процедурою оголосимо про нові торги, до яких потенційні інвестори матимуть максимальний за законом термін – 25 днів до відкритого аукціону, – сказав Кличко.

Депутат від фракції Голос у Київраді Тарас Козак у Facebook, що у новому конкурсі зможуть взяти участь усі охочі, провівши детальний аналіз об’єкта оренди.

— Фракція партії Голос у Київській міській раді домоглася скасувати 5-денний термін підготовки до оренди Житнього ринку. Аукціон, запланований на 25 березня, буде скасовано. Щойно на засіданні КМР це підтвердив мер, – йдеться у повідомленні.

Що відомо про ситуацію з Житнім ринком

Рішення здати Житній ринок на Подолі у Києві в оренду спричинило резонанс серед українських користувачів соціальних мереж. Перш за все, через короткий час, виділений для подання заявок на аукціон.

Кухар Євген Клопотенко, який раніше ініціював заходи з відновлення Житнього ринку, стверджував, що аукціон могли оголосити “під конкретного переможця”.

— На подачу заявок 5 днів, враховуючи що стартова сума аукціону понад 2,5 млн грн, то закрадаються думки, що цей може бути аукціон під конкретного переможця. Той випадок, коли дуже хочеться помилятися, – написав він в Instagram.

Він також запропонував меру Києва Віталію Кличку зустрітись.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Yevhen Klopotenko (@klopotenko)

Однак, директор Житнього ринку Ігор Цеханський у коментарі для видання заявив, що конкурс абсолютно відкритий і його не зробили спеціально для когось.

Що відомо про Житній ринок

Житній ринок — один із найдавніших ринків Києва, розташований на Подолі. З XV століття він був головним торговельним центром міста. Будівлю ринку в її сучасному вигляді відкрили у 1980 році.

Він розташований на Подолі на Житньоторзькій площі по вул. Верхній Вал, 16. Нині будівля ринку почала занедбуватись, а кількість відвідувачів — зменшуватись.

Теги по теме
Киев Виталий Кличко Рынок
Источник материала
Поделиться сюжетом