"Процес триває": нардеп сказав, коли в Раді розглянуть усі поправки до законопроєкту про мобілізацію
"Процес триває": нардеп сказав, коли в Раді розглянуть усі поправки до законопроєкту про мобілізацію

"Процес триває": нардеп сказав, коли в Раді розглянуть усі поправки до законопроєкту про мобілізацію

Комітет Верховної ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки продовжує розглядати правки до законопроєкту про мобілізацію. Цей процес народні депутати можуть завершити вже наступного тижня.

Про це в ефірі національного телемарафону в середу, 20 березня, сказав заступник голови комітету Єгор Чернєв. Він зазачив, що  комітет може закінчити розгляд поправок до другого читання законопроекту.

Парламентар зазначив, що нардепи розглянули майже півтори тисячі поправок.

"Загалом процес триває досить швидко. Я сподіваюся, що наступного тижня ми завершимо з усіма 4300 поправками", – сказав Чернєв.

При цьому він додав, що нині складно сказати, який вигляд матиме законопроєкт, тому що не всі поправки проходять.

Нагадаємо, що розгляд поправок до законопроєкту про мобілізацію в парламенті розпочали з 11 березня. Серед питань, які мають бути врегульовані, – питання про наглядачів для людей з інвалідністю І, ІІ та ІІІ групи.

Раніше столо відомо, що члени комітету підтримали поправку №1197 до законопроєкту про мобілізацію. Вона передбачає обов'язкове врахування в ТЦК рекомендацій/відношень від військової частини, яка готова прийняти військовозобов'язаного.

Також комітет вирішив відмовитись від норми про обов'язкову реєстрацію електронного кабінету призовника. Зареєструвати його й отримувати інтернет-повідомлення військовозобов'язані зможуть за власним бажанням.

Як повідомляв OBOZ.UA, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль висловив сподівання, що масштаби мобілізації на передову можуть бути меншими за пів мільйона, про які спочатку заявляли військові. За його словами, такі обсяги мобілізації не потрібні, якщо зважати на ротації та озброєння, яке надходить в Україну.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом