19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Рейд російських добровольців: бійці розповіли звідки отримують зброю та техніку
Рейд російських добровольців: бійці розповіли звідки отримують зброю та техніку

Рейд російських добровольців: бійці розповіли звідки отримують зброю та техніку

Вони також додали, що їх арсенал часто доповнюється бойовими "трофеями". Про це розповів боєць легіону "Свобода Росії" Олексій Барановський під час пресконференції, інформує 24 Канал.

Звідки у російських добровольців зброя

Барановський розповів, що під час перебування в Україні російські добровольці є військовослужбовцями ЗСУ і мають такі ж права та обов'язки, як і українські військові. Він підкреслив, що коли вони перебувають на території Росії, вони вже не військовослужбовці ЗСУ.

Коли ми йдемо на територію Росії – ми вже не військовослужбовці ЗСУ, які взяли в руки зброю. Яка зброя? Трофейна зброя, перетрофеєна зброя. Часто зброя і техніка переходять з рук у руки і ми цим користуємося,
– зазначив боєць легіону.

Також він додав, що російські добровольці використовують техніку українського виробництва, оскільки діють як повноцінний український підрозділ на території України та повстанський підрозділ, коли йдуть з рейдом на територію Росії.

Своєю чергою командир РДК зауважив, що не варто занижувати потенціал сучасних військторгів, що продають різноманітну стрілецьку зброю, танки, системи реактивного залпового вогню та інше, починаючи з 2014 року. Також він розповів, що у бійців РДК в розпорядженні є вантажівка "Ахмат".

"Користуючись нагодою, передаю подяку керівництву Чеченської Республіки за цей мимовільний подарунок, який вони нам зробили. У нас тепер є і Тигр. Це теж аналог броньованого невеличкого транспорту. Ми покладаємося на трофейну техніку", – заявив Нікітін.

Рейд російських добровольців: останні новини

  • Боєць легіону "Свобода Росії" Олексій Барановський заявив, що ударом по Бєлгороду російські добровольці відповіли за атаку на Київ 21 березня.
  • Після тижня активних бойових дій, бійці відзвітували про свої успіхи. За цей період вдалося ліквідувати близько 1,5 тисяч ворожих військовиків, захопити майже 30 з них у полон, а також знищити численні артилерійські установки та три десятки машин легкої бронетехніки. Інформаційні та політичні досягнення перевершують навіть результати, досягнуті на полі бою.
  • Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що українська розвідка співпрацює з російськими добровольцями, які активно діють на території Росії проти режиму Путіна. Він зауважив, що ці добровольчі формування забезпечують допомогу українським силам у визволенні від окупантів.

Источник материала
Поделиться сюжетом