Ротань: Група нам випала сильна, Утім, на Олімпіаді слабких команд не буває
Ротань: Група нам випала сильна, Утім, на Олімпіаді слабких команд не буває

Ротань: Група нам випала сильна, Утім, на Олімпіаді слабких команд не буває

У Франції відбулося жеребкування футбольних турнірів Олімпіади-2024, за підсумками якого чоловіча збірна України потрапила до групи В разом з Аргентиною, Марокко та третім представником Азії.

Результати жеребкування прокоментував головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань, передає Укрінформ.

«Група випала досить сильна, утім, на Олімпіаді слабких команд і не буває, - зазначив наставник українських футболістів. - Аргентина не потребує рекомендацій, це один з головних фаворитів турніру, ще й, радше за все, з Мессі у складі. З Марокко невдовзі грає наша молодіжна збірна, тож побачимо потенціал африканців. Але всі знають, якими щедрими на таланти є команди із цього регіону. Свіжий приклад - виступ національної збірної Марокко на останньому чемпіонаті світу. Щодо третьої команди Азії, то, може, це буде Японія, з якою нам належить зустрітися найближчим часом? Із сьогоднішнього дня починаємо готуватися до форуму. Аби гідно показати себе, нашу країну і намагатися досягнути найвищих цілей».

Рротань також розповів про взаємодію із клубами на шляху підготову до паризьких Ігор-2024. 

«Багато розмов точилося і точиться з приводу доцільності товариського матчу в Японії. Так, знову ж таки з різних причин ми не змогли зібратися в тому складі, який здобув право поїхати до Франції на Олімпіаду, але сьогодні ніхто не може сказати, які саме футболісти поїдуть на цей турнір. Всі ви знаєте, що Олімпійські ігри проходитимуть не в дати ФІФА, а це означає, що клуби можуть не відпускати своїх гравців. Ми говорили на цю тему з президентом УАФ Андрієм Шевченком, і він сказав, що допомагатиме у процесі діалогу з клубами. Від себе зазначу, що я упевнений, що наші клуби вкотре проявлять свою патріотичну позицію. Вона дуже важлива саме в цей час, а «Шахтар», «Динамо» та інші українські команди завжди працювали на інтереси нашої країни», - заявив головний тренер олімпійської збірної України.

Фото: uaf.ua. 

Теги по теме
Спорт
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны