Комітет Ради схвалив відстрочку від мобілізації для аспірантів усіх форм навчання
Комітет Ради схвалив відстрочку від мобілізації для аспірантів усіх форм навчання

Комітет Ради схвалив відстрочку від мобілізації для аспірантів усіх форм навчання

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки ухвалив рішення щодо поправок до законопроекту про мобілізацію щодо надання відстрочки та бронювання від мобілізації для аспірантів. Про це повідомила народний депутат Ірина Фріз.

- Комітет підтримав відстрочку для аспірантів усіх форм навчання (бюджетна та комерційна).

Вона повідомила, що профільний комітет на засіданні не підтримав надання відстрочки для наступних категорій громадян: осіб начальницького складу ДБР та НАБУ; співробітників МЗС України та осіб з дипломатичним рангом Надзвичайний та Повноважний Посол; релігійних проповідників, наставників та інших священнослужителів; працівників позашкільної освіти; неповнорідних братів/сестер, які працюють доглядачами; творчих працівників, реставраторів, головних зберігачів фондів та керівників національних установ культури.

Фріз наголосила, що члени Комітету вважають, що питання відстрочення для релігійних діячів має вирішуватись у рамках Закону про альтернативну службу, а не в законі про мобілізацію. Вона пояснила, що згідно з Конституцією, усі громадяни України мають рівні права та обов'язки незалежно від релігійних чи інших переконань.

Згідно із законопроектом про мобілізацію № 10449, аспіранти з контрактним навчанням підлягають призову на час мобілізації. Наступне засідання Комітету та розгляд поправок заплановано на 25 березня.

  • 13 березня у ВР внесли законопроект, яким пропонується дозволити звільняти ув'язнених від відбування покарання у разі проходження військової служби. Цього ж дня Комітет Ради відхилив усі пропозиції щодо застосування заходів впливу на ухилення від мобілізації, за винятком одного: обмеження керування транспортом.
  • 7 лютого Верховна Рада ухвалила оновлений урядовий законопроект про мобілізацію у першому читанні.
Теги по теме
Верховная Рада
Источник материала
Поделиться сюжетом