На кордоні затримали киянина, який прикидався нігерійцем, щоб виїхати з країни
На кордоні затримали киянина, який прикидався нігерійцем, щоб виїхати з країни

На кордоні затримали киянина, який прикидався нігерійцем, щоб виїхати з країни

Українські прикордонники на пункті пропуску "Ужгород" зупинили чоловіка, який вдавався у нігерійця, щоб виїхати до Словаччини. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

- Чоловік прямував рейсовим автобусом на виїзд із України через пункт пропуску "Ужгород". На паспортний контроль він надав копію інформаційної сторінки закордонного паспорта громадянина Нігерії. Чоловік розповів прикордонникам, що мешкає в Одесі, а паспорт втратив під час останніх обстрілів у місті. Коли інспектор порівняв фотографію з обличчям пред'явника, він зауважив, що на фото зображено іншу людину. До того ж правоохоронці встановили, що власник закордонного паспорта залишив територію України ще на початку повномасштабного вторгнення, – розповіли прикордонники.

Під час розмови чоловік зізнався, що насправді є громадянином України та проживає у Києві. Враховуючи подібність із іноземцем, він вирішив скористатися фото його паспорта та вигадав легенду. Прикордонники склали адміністративно-процесуальні документи щодо спроби незаконного перетину державного кордону України. Справу передадуть до суду, додають до ДПСУ.

  • Раніше прикордонники затримали під час спроби виїзду за кордон українця, який надав підроблені документи, що він "таджик". Чоловік запевняв, що у нього є три дружини та троє дітей.
  • А до цього співробітники Державної прикордонної служби України затримали двох ухилянтів, які хотіли перетнути Тису з дитячими рятувальними жилетами.
  • Також на кордоні з Молдовою затримали чотирьох ухилянтів, які обмоталися ізотермічними ковдрами, щоб стати непомітними для тепловізорів.
Теги по теме
пограничники
Источник материала
Поделиться сюжетом