Попит не вплине: що буде з цінами на бензин і газ у квітні 2024
Попит не вплине: що буде з цінами на бензин і газ у квітні 2024

Попит не вплине: що буде з цінами на бензин і газ у квітні 2024

Квітень – зелений сигнал для аграріїв і тих, хто полюбляє подорожувати на авто. Однак робота в полі та вартість поїздки напряму залежать від цін на АЗС. Саме час дізнатися, чи буде зростання цін на пальне в середині весни 2024 року.

Аналітик консалтингової компанії Нафторинок Олександр Сіренко дав прогноз цін на пальне у квітні 2024 року.

Що буде з цінами на пальне

За словами експерта, базові чинники на ціни на нафтопродукти не змінилися – це котирування на зовнішньому ринку, валюта (гривня до долара і євро), а також попит споживання.

Зараз дивляться

– Щодо котирувань, дві події вплинули на зростання цін на нафтопродукти за останні п’ять тижнів. Йдеться про події в Червоному морі та пожежі на російських НПЗ за останні два тижні, – почав свою думку Сіренко.

Аналітик додав, що європейські ринки котирування реагують на палаючі НПЗ РФ – після нічних пожеж ранкові показники йдуть вгору.

Другий фактор – це валюта. Як відомо, гривня зараз трохи знецінилася, і якщо в лютому долар був 38.30 – 38.50 грн, то зараз ми бачимо 39,30 грн, а за словами Олександра, це вагомий аспект.

Експерт додав, що попит зараз не відіграє великої ролі, хоч він і збільшився через активні дії аграріїв.

– Але це не позначилося на ціні на АЗС. У нас достатньо пального законтрактовано, яке їде в Україну і в межах країни. Є велика конкуренція на дизельному ринку, збільшеного попиту споживач не відчуває, – зазначив Сіренко.

Ціни на бензин, дизель і газ у квітні 2024

За словами експерта, дати прогноз цін на АЗС у квітні складно через величезну кількість факторів, які впливають на ціни. Однак не виключається, що українці спостерігатимуть за зниженням вартості.

– Ціни будуть ситуативно реагувати на події. Слід очікувати відкату цін на зовнішніх ринках і в Україні також. Принаймні не повинна зростати вартість на заправках. У квітні немає передумов для зростання цін, можливо, через високу конкуренцію буде зниження, як, наприклад, у березні на газ. Говорити конкретну цифру складно, – підсумував Олександр.

Весна – це не тільки час подорожей і відпочинку, а й догляду за авто, адже транспорт потрібно підготувати до літа після зими. Факти ICTV детально розповіли, коли перевзувати машину на літню гуму в 2024 році.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны