"Ми перебуваємо у стані війни": у Путіна вперше визнали, що "спецоперація" закінчилася
"Ми перебуваємо у стані війни": у Путіна вперше визнали, що "спецоперація" закінчилася

"Ми перебуваємо у стані війни": у Путіна вперше визнали, що "спецоперація" закінчилася

Довгий час Росія офіційно не говорила, що воює з Україною, хоча час від часу навіть Путін говорив слово "війна". Однак, як зазначив Пєсков, правовий статус конфлікту з Україною не змінюється – тобто Росія "де-юре" лишається у стані "СВО".

Пєсков про війну

Дмітрій Пєсков перестав удавати, що війна Росії проти України війною не є. Він офіційно заявив, що все вже давно вийшло за рамки "спецоперації".

Ми перебуваємо у стані війни. Так, це починалося як спеціальна військова операція, але тільки-но там утворилася ця компашка, коли колективний Захід став учасником цього на боці України, для нас це вже стало війною,
– сказав Пєсков.

За словами Пєскова, те, що Росія перебуває у війні, кожен росіянин повинен розуміти для власної "внутрішньої мобілізації". Окрім цього, прессекретар Путіна заявив, що Росія не може допустити існування біля її кордонів такої країни, як Україна – причиною цього є бажання повернути окуповані регіони включно з Кримом.

Однак речник Путіна наголосив, що правовий статус так званої "СВО" де-юре не змінився, але де-факто все це перетворилося на війну. Тобто, Росія не оголошувала війну Україні, а досі прикривається спецоперацією.

Росія у війні

  • З 15 по 17 березня 2024 року в Росії відбувалися так звані президентські вибори. Результат був очевидний ще до початку голосування – як і очікувалося, переміг Владімір Путін. За повідомленням ЦВК, він набрав понад 87 відсотків голосів.
  • У ГУР переконані, що перемогу Путіна використають як привід до нової хвилі мобілізації. Представник розвідки Андрій Юсов сказав, що певна активізація вже є, а після виборів вона може набути більш відкритого характеру. Владімір Путін хоче закріпити свою перевагу на полі бою.
  • В Інституті вивчення війни переконані, що Путін намагається створити інформаційні умови для затяжної війни в Україні. Адже навіть на окупованих територіях за нього нібито "віддали голоси" більшість населення. Під приводом "захисту" він буде виправдовувати конфлікт та окупації земель України.
Теги по теме
Россия Дмитрий Песков
Источник материала
Поделиться сюжетом