Стрілянина у Crocus City Hall під Москвою: щонайменше 40 загиблих
Стрілянина у Crocus City Hall під Москвою: щонайменше 40 загиблих

Стрілянина у Crocus City Hall під Москвою: щонайменше 40 загиблих

За даними російських Telegram-каналів, у концертному залі Crocus City Hall, що у підмосковному Красногорську, можливо перебувало близько 6200 осіб. Внаслідок стрілянини, що сталася в п’ятницю ввечері, 22 березня, загинули щонайменше 40 людей, а 140 отримали поранення.

За повідомленням російського інформагентства РИА НОВОСТИ, стрілянина трапилася під час концерту гурту “Пикник”, коли нападники, одягнені у камуфляж, відкрили вогонь з автоматичної зброї в партері та викинули гранату чи запальну шашку, що призвело до пожежі. У залі перебувало багато людей, оскільки квитки на концерт були розпродані.

Рятувальники вже евакуювали приблизно 100 осіб, а також тривають операції з порятунку тих, хто встиг забратись на дах будівлі. Авіація залучена для гасіння пожежі, з вертольота скидають воду на палаючу споруду.

Російські ЗМІ також повідомили про другий вибух під час події. Представник омбудсмена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова вважає події у Crocus City Hall “терактом”, тоді як Марія Захарова з МЗС РФ закликає міжнародну спільноту засудити ці “трагічні події у концертній залі”.

Федеральна служба безпеки РФ заявила, що спеціальні силові підрозділи здійснюють необхідні заходи.

За 7 березня посольство США в РФ попереджало про можливу загрозу терактів у Москві протягом наступних 48 годин, оцінюючи ймовірність таких подій як “неминучу”.

Теги по теме
стрельба теракт
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны