В Україні запрацював офіс Реєстру завданих Росією збитків
В Україні запрацював офіс Реєстру завданих Росією збитків

В Україні запрацював офіс Реєстру завданих Росією збитків


Скоро українці зможуть подавати відповідні заяви безпосередньо в Києві, зазначив президент.


У Києві відкрили створений під егідою Ради Європи офіс Реєстру збитків, завданих агресією Росією. Про це пресслужба президента України в п’ятницю, 22 березня.

Глава держави Володимир Зеленський провів зустріч із генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич та головуючою в Комітеті міністрів Ради Європи міністеркою закордонних справ Ліхтенштейну Домінік Гаслер, які перебувають з візитом в Україні.
 

“Дякую за значний прогрес на шляху до того, щоб Реєстр збитків почав ефективно функціонувати. Важливо, що вже скоро українці зможуть подавати відповідні заяви безпосередньо в Києві”, – зазначив президент.
 
Співрозмовники також обговорили посилення співпраці України та Ради Європи в питанні заснування спеціального трибуналу для притягнення до відповідальності винних у злочині агресії проти України, зокрема в межах відповідної Core Group, до якої вже увійшли понад 40 держав.
 
Зеленський поінформував Пейчинович-Бурич та Гаслер про зусилля та ініціативи України щодо повернення незаконно депортованих Росією українських дітей. Сторони домовилися активізувати співпрацю щодо створення відповідного міжнародно-правового інструменту.

Нагадаємо, у грудні 2023 року в Гаазі відбулося перше засідання ради Реєстру збитків, завданих агресією РФ проти України. Одним із головних напрямів роботи Реєстру є встановлення правил та процедур щодо категорій збитків.

На початку березня запрацював офіційний вебсайт міжнародного Реєстру збитків, завданих агресією Росії проти України.



Теги по теме
Владимир Зеленский Президент
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader