13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Удар РФ по енергосистемі: Міненерго повідомило про ситуацію з вимкненням світла в областях
Удар РФ по енергосистемі: Міненерго повідомило про ситуацію з вимкненням світла в областях

Удар РФ по енергосистемі: Міненерго повідомило про ситуацію з вимкненням світла в областях

Удар РФ по енергосистемі: Міненерго повідомило про ситуацію з вимкненням світла в областях

Енергетики заживили 310 тисяч споживачів у Харкові.

Енергетики протягом доби повернули світло для понад 1 мільйона споживачів, які були знеструмлені після масового удару армії РФ по українській енергетичній інфраструктурі. Про це повідомляє Міністерство енергетики України в Telegram.

Харківська область

Енергетики заживили 310 тисяч споживачів у Харкові. Без світла залишаються 360 тисяч споживачів. Також повідомляється, що заживлено всю критичну інфраструктуру міста. Тривають відновлювальні роботи. Споживачі Харківської області, яких відімкнули через ранковий обстріл обласного центру, заживлені.

Одеська область

В області без світла залишаються 177 тисяч споживачів. Їх тимчасово знеструмилиі через мережеві обмеження. Увечері через значні пошкодження та навантаження на систему енергетики ввели екстрені відімкнення світла.

Хмельницька область

Енергетики подали світло всім споживачам, яких вимикали внаслідок ракетного обстрілу. На період вечірнього піку споживання введені мережеві обмеження: відключено 30,8 тисячі споживачів у 51 населеному пункті.

Дніпропетровська область

Російські обстріли залишили без світла 25,5 тисячі абонентів. Тривають відновлювальні роботи.

Запорізька область

Внаслідок російських ударів без напруги залишаються 137 абонентів. З технологічних причин світло вимикали для 5924 споживачів – усіх заживлено.

Львівська область

Енергетики подали світло для 2,5 тисячі споживачів, яких знеструмили внаслідок ранкового російського удару.

Сумська область

Ремонтники відновили повітряну лінію, що була пошкоджена, заживлено 1200 споживачів. Залишаються без напруги 6940 споживачів у 73 населених пунктах.

Нагадаємо, 22 березня росіяни завдали наймасштабнішої атаки на українську енергетику за останній час. За словами очільника Міненерго Германа Галущенка, метою ворога не просто пошкодити, а спробувати знову, як і минулого року, спричинити масштабний збій в роботі енергосистеми країни.

У низці областей пошкоджено енергоінфраструктуру чиє проблеми зі світлом та водопостачанням. На жаль, не всюди минулося без загиблих та поранених.

Під час комбінованого повітряного удару по Україні 22 березня російські війська атакували Дніпровську ГЕС. І хоча наразі, за даними "Укргідроенерго", загрози прориву дамби немає, ГЕС-2 знаходиться у критичному стані й невідомо, чи вдасться її відновити. 

Источник материала
Поделиться сюжетом