Атака РФ міст України, відключення світла та ураження двох ВДК Росії: головні новини 24 березня
Атака РФ міст України, відключення світла та ураження двох ВДК Росії: головні новини 24 березня

Атака РФ міст України, відключення світла та ураження двох ВДК Росії: головні новини 24 березня

Міста України зазнали чергової атаки з боку РФ. Так, країна-агресор ракетами та БпЛА ударила по Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Київській, Волинській та Львівській областях. Під час обстрілу російська ракета залетіла у повітряних простір Польщі.

Через удар ворога у Нікополі Дніпропетровської області понад 3 тис. абонентів залишились без світла, а Кривому Розі запровадили графіки аварійних відключень.

У Севастополі було уражено два великі десантні кораблі РФ – Ямал та Азов, а також пошкоджено центр зв’язку та декілька об’єктів інфраструктури російського флоту.

Зараз дивляться

Які події відбулися в Україні та світі 24 березня 2024 року – читайте у матеріалі Фактів ICTV.

  • Атака РФ міст України
  • Ураження двох кораблів РФ у Севастополі
  • Відключення світла в Україні через атаку РФ
  • Зменшення штурмів на Авдіївському напрямку
  • Вибори президента у Словаччині
  • Ситуація на кордоні з Польщею

Атака РФ міст України

Повітряні Сили знищили 43 із 57 повітряних цілей. Окупанти атакували нашу країну 29-ма крилатими ракетами Х-101/Х-555 та 28-ма Шахедами.

У результаті 18 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 25 БпЛА було знищено у межах Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Київської, Волинської та Львівської областей.

Так, внаслідок російської агресії у Києві у двох районах впали уламки ракет – Шевченківському та Деснянському. У столиці, на щастя, обійшлось без постраждалих. Зазнала атаки і Київська область.

На Львівщині внаслідок ранкової атаки попередньо є два влучання у той самий обʼєкт критичної інфраструктури, у який окупанти цілили вночі.

У Хмельницькій області ворог завдав ударів з БпЛА.

У Кривому Розі були пошкоджені тепломережі та лінія електропередач.

До того ж, під час масованого обстрілу України У країні, щоб посилити захист неба, навіть піднімали у повітря авіацію.

– Польща вимагатиме від РФ пояснень у зв’язку з черговим порушенням повітряного простору країни. Передусім ми закликаємо Російську Федерацію припинити терористичні повітряні атаки проти жителів і території України, а також закінчити війну та зайнятися внутрішніми проблемами країни, – йдеться у повідомленні

Більше деталей про обстріл Росією міст України, читайте за .

Ураження двох кораблів РФ у Севастополі

В Управлінні стратегічних комунікацій Збройних сил України підтвердили Ймовірно, йдеться про атаку російських кораблів на території окупованого Кримського півострова ввечері 23 березня.

Також відомо, що було пошкоджено центр зв’язку та декілька об’єктів інфраструктури російського флоту.

Відключення світла в Україні через атаку РФ

Стан енергосистеми внаслідок російської атаки 24 серпня більш-менш стабільний, однак , спричинені пошкодженням об’єктів енергетичної інфраструктури. Наразі через удар РФ 22 березня у місті 60% мешканців залишаються без електрики, а 40% – без опалення.

На Одещині та Хмельниччині за зростання споживання можуть бути застосовані графіки відключень.

У Кривому Розі, за повідомленням керівника Ради оборони міста , запровадили графіки аварійних відключень світла. Лікарні, насосні та інші об’єкти критичної інфраструктури переходитимуть на генератори.

Без світла було понад 3 тис. абонентів у та понад 6,4 тис. у районі. Електропостачання вже відновлено.

Зменшення штурмів на Авдіївському напрямку

На за останні кілька днів інтенсивність штурмових дій із боку армії РФ значно зменшилася. На такий перебіг подій на фронті вплинуло усвідомлення окупантами, що всі їхні спроби даються їм важко й успіху не мають.

До того ж, ворог став частіше запускати літальні апарати різного типу, зокрема й розвідувальні.

Тим часом артилерійських обстрілів і скидань боєприпасів із дронів-камікадзе не поменшало – їх військові фіксують у такій самій кількості, як і раніше.

Вибори президента у Словаччині

У Словаччині у прозахідний дипломат Іван Корчок набрав більшу кількість голосів виборців, ніж його опонент, близький соратник проросійського прем’єр-міністра країни Роберта Фіцо Петер Пеллегріні.

Так, за Корчока проголосувало 42% людей, а за Пеллегріні – 37%. Однак, оскільки жоден з них не набрав абсолютну більшість, понад 50% голосів, оголошено про другий тур виборів президента. Він пройде 6 квітня.

Ситуація на кордоні з Польщею

У Польщі, станом на ранок 24 березня, з Україною – Угринів, Рава-Руська та Ягодин. На двох з останніх повністю перекрито рух вантажівок у бік Польщі.

У цілому на даний час на цих КПП у черзі знаходиться 500 вантажівок, найбільше – навпроти Ягодина.

Водночас є скупчення транспортних засобів і на раніше розблокованих пунктах пропуску, зокрема 800 вантажівок у напрямку Краківця і близько 400 вантажних транспортних засобів – у напрямку Шегинів.

Теги по теме
Польща
Источник материала
Поделиться сюжетом