Новий чип Neuralink повернув зір мавпі, заявляє Ілон Маск
Новий чип Neuralink повернув зір мавпі, заявляє Ілон Маск

Новий чип Neuralink повернув зір мавпі, заявляє Ілон Маск

Маск заявив, що вже є позитивні результати тестів і науковцям вдалося відновити зір мавпі, повідомляє 24 Канал. Водночас бізнесмен порівняв початкову візуальну якість з графікою ранніх відеоігор, з потенціалом для покращення, що перевершує нормальний людський зір.

Усі проти Маска

Хоча ці заяви інтригують, вони не підкріплені вагомими доказами і не є прозорими, що залишає багато питань без відповідей. Здійсненність досягнень Neuralink у порівнянні з існуючими технологіями залишається предметом скептицизму. Крім того, не розголошуються особливості процесу, такі як стан мавп, що беруть участь у дослідженні, та методологія, що використовується.

Разом з тим критики не вгамовуються і наголошують, що попередні обіцянки Маска, наприклад, щодо термінів створення повністю автономних Tesla, не були виконані. Як і у випадку з будь-яким сміливим твердженням, для підтвердження прогресу Neuralink необхідна ретельна перевірка з боку наукових експертів.

А проте, якщо передбачувані досягнення Neuralink підтвердяться, вони можуть ознаменувати значний прогрес у наданні допомоги людям з інвалідністю та особам з порушенням зору. Маск також наголосив на безпечності пристроїв Neuralink для тварин, хоча сумніви щодо цих запевнень залишаються.

Поки тривають дискусії, потенційний вплив інновацій Neuralink на медичну науку і людські можливості залишається темою, яка викликає як захоплення, так і скептицизм.

Теги по теме
Илон Маск Техно Гаджеты
Источник материала
loader
loader