Трейлер українського фільму «Крашанка»
Трейлер українського фільму «Крашанка»

Трейлер українського фільму «Крашанка»


 Дистриб’ютор Film.ua представив трейлер української сімейної комедії «Крашанка» про непросту, але напрочуд дотепну родину Забіяк. Головні ролі у фільмі зіграли: Станіслав Боклан («Пульс»), Олеся Жураківська («Мама»), Даша Легейда («Сага»), Володимир Гладкий («Забуті»), Михайло Пулянський та інші. Режисером проєкту є Тарас Дудар («Генделик»). В широкий прокат стрічка вийде 25 квітня 2024 року.

 Синопсис: Історія про родину Забіяк, яка не бачилася багато років, і попри війну вирішує зібратись на Великдень у батьківському будинку. Під сімейним дахом зустрічаються геть чужі люди. Дві сестри та брат шукають затишку, але знаходять батька, який досить дивно поводиться - будує ракету, щоб вдарити по Москві та завершити війну. Але обіцянка забрати діда змушує дітей об’єднатися та лишитися у батьківському домі до самого Великодня. Чи зможуть вони впоратися з його безглуздим планом і своїми власними протиріччями?

 Стрічку виробництва Mamas Production за підтримки FILM.UA та StarLightMedia фільмували в жовтні 2023. Акторка Даша Легейда пригадує, що найкрутішим був досвід знімання однієї зі сцен в холодному озері. Проте, це аж ніяк не зіпсувало теплу атмосферу на самому майданчику: “Це чи не найкращі враження за всю так звану карʼєру - потрясаюча команда професіоналів всіх цехів працювали як єдиний організм. Працювали на результат. Працювали з любовʼю”, - додає виконавиця ролі молодшої доньки Івана Забіяки, що, за сюжетом, має проблеми зі стосунками з одруженим чоловіком та як мати-одиначка виховує сина Мишка.

 У фільмі глядачі зустрінуть три покоління Забіяк, яких зіграли Станіслав Боклан, Володимир Гладких та Михайло Пулянський. Зокрема, Володимир, який за сюжетом грає легковажного Яріка, що намагається “відкосити” від мобілізації і протягом усього фільму проходить певну трансформацію та врешті змінює цінності, вважає, що наразі кіно, а особливо комедійне, на часі: “Комедія – це єдиний інструмент, який допомагає нашому населенню. Серед цього бруду, серед цього болю і крові, які нам приносить війна, комедія – це та штука, яка, в першу чергу, підтримує наш морально-психологічний дух. Я вважаю, що просто відкривши стрічку новин, люди й так мають достатньо драми: адже щодня ворог бомбить наші міста, щодня, на жаль, гинуть люди. Я вважаю, що комедія і тільки комедія — це те, що має підтримувати. А наша “Крашанка” — це не просто комедія, це фільм з глибокою, прекрасною мораллю”.

 А от Артурові Логаю дісталася роль свідомого юнака, який бере в руки зброю і долучається до місцевої ТрО. Артур з теплом згадує ті миті, коли вдавалося попрацювати в кадрі спільно з Олесею Жураківською та Станіславом Бокланом, для яких, до речі, сценаристи спеціально писали ролі: “Для мене велика честь і велика насолода завжди працювати на майданчику з Олесею Жураківською, з Стасом Бокланом. Бо просто якісь там хвилини спілкування з ними, хвилини роботи з ними в кадрі - для мене це наповнення”.

 “Крашанка” - фільм про вічні традиції, які здатні зблизити будь-яку родину. Тут гумор — справжня терапія, а історія про побудову та запуск ракети на москву — візуалізація бажання чи не кожного українця. Тож…натискаємо кнопку і зустрічаємо сімейну комедію, яка зробить ворогам гаряче, у кіно вже з 25 квітня 2024 року. 

Тегі: трейлер
Источник материала
Поделиться сюжетом