12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Амбасадори United24 стали персонажами відеогри про копальні Соледара
Амбасадори United24 стали персонажами відеогри про копальні Соледара

Амбасадори United24 стали персонажами відеогри про копальні Соледара

Фандрайзингова платформа United24 представила своїх амбасадорів у вигляді героїв відеогри Minesalt. Це світ, побудований на базі Minecraft, що переносить гравців у копальні Соледара.

Амбасадори United24 стали персонажами відеогри

У віртуальних шахтах Соледара учасників гри супроводжуватимуть світові та українські зірки. Тож кожен охочий зможе побачити піксельну подобу астронавта Скотта Келлі, акторок Кетрін Вінник та Іванни Сахно, бізнесмена Річарда Бренсона, актора Міши Коллінза, спортсменів Олександра Усика та Олександра Зінченка, а також лауреата Нобелівської премії Пола Нерса.

– Коли так багато наших амбасадорів збираються разом, завжди є велика мета, – зазначили в United24.

Усі пожертви гравців спрямують на відбудову Великокостромської гімназії у Дніпропетровській області. До повномасштабного вторгнення там навчалося 250 дітей. Восени 2022 року російська ракета зруйнувала заклад. Дітей перевели на дистанційну форму освіти, проте вони хочуть повернутися до рідної школи. Для цього потрібно ще $1,15 млн.

Зараз дивляться

Схожість гри Minesalt на справжні соляні копальні Соледара

На фото, опублікованих у соцмережах, помітно, що творці гри намагалися якомога точніше відтворити місцеву атмосферу. Для цього розробники використали віртуальний тур, розроблений до великої війни, а також спогади шахтарів, знімки та відео з їхніх особистих архівів.

У грі потрібно якомога швидше зібрати кристали та пройти вікторину. Крім амбасадорів United24 до гравців долучиться Степан Бандрівський. Це не вигаданий персонаж, а цілком реальна людина – працівник солевидобувного підприємства зі стажем у десять років.

З лютого 2023 року Соледар перебуває під російською окупацією та чекає на звільнення, як інші міста України, що неодмінно повернуться додому.

Теги по теме
Александр Усик
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны