Я ворог диктатури! Олексій Нагрудний пояснив, чому ніколи не мріяв про кар’єру в РФ
Я ворог диктатури! Олексій Нагрудний пояснив, чому ніколи не мріяв про кар’єру в РФ

Я ворог диктатури! Олексій Нагрудний пояснив, чому ніколи не мріяв про кар’єру в РФ

Актор театру й кіно Олексій Нагрудний розповів, чому ніколи не хотів залишитися працювати в Росії і вирішив повернутися в Україну.

Олексій Нагрудний про відмову від успішної кар’єри в РФ

Актор розповів, що в Росії він був із кінця 2007 року до 2009-го. Попри це, працювати там ніколи не хотів. Каже, напевно, це спадщина його дисидентства.

– Хоча, з погляду роботи і професійного ставлення, там багато є чому повчитися. Так само, як в американців, німців. Але та моя дисидентська спадщина зробила свою справу. Я затятий ворог будь-якої диктатури, неважливо, якою вона буде… Я за свободу, – зазначив Олексій.

Додає, завжди любив і слідкував, як усе відбувається історично, так само як і засуджував усі війни, які розпочинала РФ. Каже, коли кривавий диктатор прийшов до влади, тоді вже знав і відчував, які в нього будуть методи.

Зараз дивляться

– Те, що вони називаються РФ, нічого не змінило. Вони залишилися тією радянською диктатурою, вони нащадки її. Це кузня кадрів, як вони кажуть… І нічого спільного з українською традицією це не має, – сказав Нагрудний.

Також Олексій переконаний, його повернення додому було питанням часу. Він отримав там, що йому було цікаво, але зніматися не хотів. Каже, якщо брати лише ремесло, відмежовуючи його від пропаганди та ідеї “русского міра”, повчитися є чому, але чи потрібна така техніка – питання.

Він додає, що наші народи дуже різні, тому не розуміє, як цього можна було не помітити від самого початку. Сам він ніколи не хотів бути “терпилою”, якою є країна-агресор.

Источник материала
Поделиться сюжетом