Нові властивості кави: вчені виявили сполуку, яка відновлює стан м’язів
Нові властивості кави: вчені виявили сполуку, яка відновлює стан м’язів

Нові властивості кави: вчені виявили сполуку, яка відновлює стан м’язів

Нещодавні наукові дослідження виявили потенційні переваги тригонеліну – природної сполуки, яка міститься в каві, пажитнику та людському організмі. Науковці з’ясували, що вона підтримує функції м’язів під час старіння.

Тригонелін і старіння

Дослідницька група виявила, що люди похилого віку, які страждають на саркопенію, мають низький рівень тригонеліну.

Одним із критичних факторів прогресування хвороби, пов’язаної з ослабленням м’язів через клітинні зміни, є зниження клітинного кофактора NAD+ і зменшення виробництва енергії мітохондріями, генераторів енергії клітин.

Зараз дивляться

Вплив тригонеліну на здоров’я

У доклінічних дослідженнях було показано, що додавання тригонеліну не тільки підвищувало рівень NAD+, але й посилювало мітохондріальну активність, сприяючи відновленню функцій м’язів під час старіння.

— Наші висновки розширюють поточне розуміння метаболізму NAD+ завдяки властивостям тригонеліну, який позитивно впливає на захворювання, пов’язані з віком, — пояснив один з авторів дослідження Вінченцо Соррентіно.

За словами науковців, тригонелін також може захищати нервові клітини і судини від пошкоджень і дегенерації, пригнічує ракові клітини, підвищує толерантність до глюкози, зменшує запалення та знижує рівень холестерину.

Таким чином, тригонелін є сполукою з широким діапазоном застосовування, що дозволить знайти нові методи лікування серцево-судинних і онкологічних захворювань, діабету ІІ типу, хвороби Альцгеймера тощо.

Поточні та майбутні дослідження, ймовірно, висвітлять повний спектр переваг, які може запропонувати тригонелін.

Джерело: Earth.com

Источник материала
Поделиться сюжетом