Загроза для художників: OpenAI показала перші створені ролики з АІ від Sora
Загроза для художників: OpenAI показала перші створені ролики з АІ від Sora

Загроза для художників: OpenAI показала перші створені ролики з АІ від Sora

Новий сервіс Sora від компанії OpenAI вже випробували закритою групою художників. Проєкт для створення коротких роликів за допомогою штучного інтелекту вже може похвалитися реалістичною картинкою.

ШІ-сервіс Sora показав перші відеоролики

Так, продукт для створення відео за допомогою тестових запитів компанія OpenAI представила ще в лютому. Однак новинка досі залишається недоступною для користувачів – її випробувати можуть тільки обмежене коло художників. Тепер розробники показали відео, які були згенеровані за запитами художників.

Зараз дивляться

– Хоч би якою гарною була Sora у створенні реальних речей, нас захоплює її здатність створювати абсолютно сюрреалістичні речі, – повідомила компанія Shy Kids з Торонто.

Щоправда, творці Sora так і не розкрили, скільки художників мають доступ до проекту.

Серед роликів – коротке відео з чоловіком із повітряною кулею замість голови. Якість роботи вражає, і її згенерувала Sora, ґрунтуючись лише на текстових запитах.

Утім, такі можливості не тільки радують, а й викликають побоювання. Багато хто не виключає, що програма може залишити художників без роботи.

Коли саме Sora стане доступною для користувачів у відкритому доступі – не повідомляється.

Втім, стало відомо, коли вийде ChatGPT-5 від компанії OpenAI. Очікується, що це станеться вже цього літа, і серед основних змін – уміння підлаштовуватися під різні сценарії.

Фото: Magna AI

Источник материала
Поделиться сюжетом