Домашня карамель за 15 хвилин із трьох інгредієнтів: зберігається місяць
Домашня карамель за 15 хвилин із трьох інгредієнтів: зберігається місяць

Домашня карамель за 15 хвилин із трьох інгредієнтів: зберігається місяць

Карамель дуже часто є головним інгредієнтом для приготування десертів. Варто відзначити, що готувати її можна і в домашніх умовах із молока, цукру, вершків та олії.

Кулінар поділилася в Instagram рецептом дуже смачної карамелі, яка готується з цукру з вершками та олією.

Інгредієнти:

  • 240 г цукру
  • 50 г холодної олії 82/72%
  • 200 г гарячих вершків 30/33%

Спосіб приготування:

1. У широку каструльку з товстим дном висипте цукор. Увімкніть середній вогонь і доведіть цукор до повного розчинення, перемішуйте силіконовою лопаткою цукор ніби притискаєте до дна каструлі, ви побачите, як змінюється колір цукру. Доведіть цукор до янтарного кольору.

2. Далі зменшіть вогонь до мінімуму, додайте холодне масло, добре перемішайте. 

3. Додайте гарячі вершки, поступово перемішайте. Дайте хвилину на вогні карамелі прокипіти, зніміть з вогню, збийте блендером (для ідеальної текстури).

4. Перелийте в зручний холодний посуд, накрийте плівкою в контакт. Охолодити на поверхні до кімнатної температури, потім поставте в холодильник.

Термін зберігання такої карамелі більше місяця!

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Солона карамель
  • Крем карамель
  • Карамельні подушечки
Источник материала
Поделиться сюжетом