Як обрати якісний шпинат і чому його краще не мити аж до вживання: пояснює експертка
Як обрати якісний шпинат і чому його краще не мити аж до вживання: пояснює експертка

Як обрати якісний шпинат і чому його краще не мити аж до вживання: пояснює експертка

Персія (тепер Іран) вважається батьківщиною шпинату. Саме звідти він ще у 7 столітті потрапив до Китаю, а у середні віки з’явився і у Європі. Українці дуже полюбляють шпинат та додають його до різноманітних страв.

Але часто трапляється так, що шпинат дуже швидко псується і стає непридатним до вживання. Найімовірнішою причиною цього є миття листя. Як і коли найкраще мити шпинат розбирався у Facebook журналіст Костянтин Грубич, консультуючись із професоркою, експерткою з якості Оленою Сидоренко.

Експертка заявляє, що перед купівлею шпинату у супермаркеті слід уважно читати маркування на упаковці. Справа в тому, що багато виробників продають вже митий шпинат, який повністю готовий до вживання та не потребує додаткової обробки водою.

Виробник підбирає в упакування спеціальне газове середовище, яке дозволяє чудово зберігати навіть миті овочі та зелень. Крім цього слід звертати увагу да дату упакування шпинату. Найкраще, якщо він буде упакований не раніше, ніж за три дні до придбання.

Якщо ж ви вирішити придбати не упакований шпинат на ринку, його не варто мити відразу. В такому випадку шпинат стане непридатним до вживання вже наступного дня. Найкраще мити його листя безпосередньо перед вживанням, або додаванням до основної страви.

Також на OBOZ.UA є й інші корисні поради:

  • Як нанести глазур на паску
  • Навіщо класти сірники у воду для варіння яєць
  • Як правильно готувати моркву
Источник материала
Поделиться сюжетом