Не тільки бадьорить: вчені виявили, що кава зменшує ризик повторного розвитку раку кишківника
Не тільки бадьорить: вчені виявили, що кава зменшує ризик повторного розвитку раку кишківника

Не тільки бадьорить: вчені виявили, що кава зменшує ризик повторного розвитку раку кишківника

Вчені виявили, що вживання кави значно зменшує ризик повторного розвитку ракових пухлин у кишківнику.

Приблизно у 30% випадків у пацієнтів знову заявляється онкологія у кишківнику після лікування.

Кава проти раку: дослідження

У дослідженні, яке проходило у Нідерландах, брало участь 1719 людей.

Зараз дивляться

Науковці не аналізували дані пацієнтів з онкологією на останніх стадіях.

Результати показали, що люди з колоректальним раком мають значно меншу ймовірність рецидиву у майбутньому, якщо споживають принаймні дві чашки кави на день.

Кава продовжує життя

Дослідження також показало зв’язок між кількістю випитої кави та ризиком смерті з будь-якої причини.

Від трьох до п’яти кружок напою щодня знижує шанси померти на 29%.

Науковці припускають, що кава активує метаболічні шляхи, зменшує окислювальний стрес або змінює мікробіом кишківника. Однак вони наголошують: необідні додаткові дослідження.

International Journal of Cancer

Источник материала
Поделиться сюжетом