Очільниця групи Європарламенту Renew Europe: Ми бачимо Україну в ЄС і хочемо її перемоги
Очільниця групи Європарламенту Renew Europe: Ми бачимо Україну в ЄС і хочемо її перемоги

Очільниця групи Європарламенту Renew Europe: Ми бачимо Україну в ЄС і хочемо її перемоги

Політична група Renew Europe у Європейському парламенті підтримує вступ України до ЄС та надання військової підтримки Києву.

Про це заявила французька політикиня й очільниця групи Валері Айєр на спільній пресконференції делегації Renew Europe та представників партії «Слуга народу» в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми дуже хочемо, щоб Україна здобула перемогу у війні... Ми неодноразово підкреслювали, що це стосується безпеки Європи», - наголосила Айєр.

Вона підкреслила, що на прийдешніх виборах до Європарламенту депутати Renew Europe будуть передавати меседж усім виборцям, що Україна - це вільна країна, яке має лишатися вільною, і загроза їй є також загрозою миру і спокою в Європі.

Депутатка Європарламенту запевнила, що її група розповідатиме виборцям про те, якої допомоги потребує Україна, та про вплив інформаційної війни Росії.

Крім того, очільниця Renew Europe висловила переконання, що ЄС має прискорити виробництво ракет і озброєння та спрямувати російські замороженні активи на фінансування цих заходів.

«Постійні зустрічі членів нашої групи з членами партії «Слуги народу» дають надію, що ми зможемо пришвидшити процес вступу України до ЄС. Це наше важливе завдання, тому що Україна - це Європа. Ми бачимо Україну як члена європейської спільноти», - підкреслила Айєр.

Очільниця партії «Слуга народу» Олена Шуляк зі свого боку подякувала групі європарламентаріїв за підтримку, яку вони надають з перших днів повномасштабного вторгнення Росії, та їхні резолюції на підтримку України.

«Разом з нашими європейськими партнерами – групою Renew, представниками інших політичних сил - готові працювати над тим, щоби санкції проти РФ посилювалися і ми знаходили нові можливості, щоб вони працювали більш ефективно, ніж це відбувається зараз», – зауважила Шуляк.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому 2023 року у Страсбурзі фракція «Слуга народу» підписала спільну декларацію з політичною групою Європейського парламенту Renew Europe.

Група Renew Europe («Оновити Європу») налічує понад 100 євродепутатів.

Десяті вибори до Європейського парламенту заплановані на 6-9 червня 2024 року.

Теги по теме
Евросоюз Слуга народу Европарламент
Источник материала
Поделиться сюжетом