Найбільшу змію на планеті вбили мисливці: який вона мала вигляд
Найбільшу змію на планеті вбили мисливці: який вона мала вигляд

Найбільшу змію на планеті вбили мисливці: який вона мала вигляд

Її вперше виявили наприкінці лютого.

Найбільшу у світі змію, яка сягала понад 8 метрів завдовжки і важила 200 кг, застрелили мисливці.

Про це пише Metro.

Північну зелену анаконду за окликом Ана Джулія виявили п'ять тижнів тому в тропічних лісах Амазонки у віддаленій Бразилії.

Вона була завтовшки з автомобільну шину і вперше здобула популярність після того, як телеведучий програми про дику природу і біолог Фрік Вонк був знятий на камеру, плаваючи поруч з нею.

Почувши новину про смерть Ани Джулії, професор Вонк сказав, що він "засмучений і розлючений", назвавши мисливців, які її вбили, "хворими".

Ана Джулія була знайдена мертвою в річці Формозо в сільській місцевості Боніто, на півдні Бразилії, 24 березня.

За словами режисера Крістіана Дімітріса, який знімає фільми про дику природу, мертва змія є тією ж самою, що була знята на відео, коли Вонк плавав з нею.

Він сказав: "Я порівняв позначки на її морді, які схожі на відбитки пальців. Це, мабуть, найвідоміша анаконда у світі, яка є символом регіону. Зображення змії вже облетіли весь світ".

Ідентифікацію змії також підтвердила дослідниця з Університету Сан-Паулу Жуліана Терра, яка назвала Ану Джулію "символом регіону Боніто".

Отримавши повідомлення про смерть Ани Джулії, професор Вонк сказав: "З великим болем у серці я хотів би повідомити вам, що могутня велика анаконда, з якою я плавав, була знайдена мертвою в річці. Я чув з різних джерел, що вона була застрелена, хоча офіційного підтвердження причини смерті досі немає. Мені так сумно і так злісно водночас. Наскільки хворим треба бути, щоб так вчинити з такою прекрасною і унікальною твариною? Наскільки нам відомо, вона була абсолютно здорова і перебувала в розквіті сил, тож могла б дати багато потомства в найближчі роки. Оскільки цих колосальних гігантських змій, що плавають навколо, не так багато, удар по біорізноманіттю є величезним. Це була найбільша змія, яку я коли-небудь бачив на власні очі. Я плавав поруч з нею щонайменше годину. І найцікавіше те, що вона здавалася абсолютно незворушною через мою присутність. Я сподіваюся, що винні будуть знайдені і притягнуті до відповідальності, тому що така поведінка повинна бути суворо покарана".

Розслідуванням смерті Ани Джулії займається Військова екологічна поліція.

Источник материала
Поделиться сюжетом