Вийшов трейлер сімейної комедії «Крашанка» з Бокланом, Жураківською, Гладких та Легейдою
Вийшов трейлер сімейної комедії «Крашанка» з Бокланом, Жураківською, Гладких та Легейдою

Вийшов трейлер сімейної комедії «Крашанка» з Бокланом, Жураківською, Гладких та Легейдою

Хтось прагне сімейного затишку, хтось нарешті знаходить час розібратися в собі, а от головний Забіяка будує ракету, щоб запустити її на москву під Великдень. Сучасні виклики вимагають креативних рішень — чи вдасться Іванові здійснити задумане? Дивіться у кіно.

Офіційний трейлер стрічки: 

Напередодні Великодня Іван Андрійович Забіяка (Станіслав Боклан) збирається відправити ракету на москву. Для цього він ремонтує пульт управління ракетної установки під таємничою назвою “Потяг номер нуль”, який в радянські часи слугував рухомою платформою для запуску ядерних ракетних боєголовок. Несподіваний приїзд доньок, сина та онука псує всі плани. Задум, який виношувався кілька місяців, під загрозою зриву — Андрій Іванович опиняється під суворим наглядом доньок, які засилають наймолодшого (онука Михайлика) стати дідовою тінню. Кмітливий малий швидко викручує ситуацію на свою користь. Чи вдасться кожному з членів родини досягти своєї мети: розібратися в собі, відпустити привидів минулого та врешті жахнути ракетою по кремлю?

Стрічку виробництва Mamas Production за підтримки FILM.UA та StarLightMedia фільмували в жовтні 2023-го. Акторка Даша Легейда пригадує, що найкрутішим був досвід знімання однієї зі сцен в холодному озері. Проте, це аж ніяк не зіпсувало теплу атмосферу на самому майданчику: “Це чи не найкращі враження за всю так звану карʼєру — неймовірна команда професіоналів всіх цехів працювали як єдиний організм. Працювали на результат. Працювали з любовʼю”, —  додає виконавиця ролі молодшої доньки Івана Забіяки, що, за сюжетом, має проблеми зі стосунками з одруженим чоловіком та як мати-одиначка виховує сина Мишка.

У фільми глядачі зустрінуть три покоління Забіяк, яких зіграли Станіслав Боклан, Володимир Гладких та Михайло Пулянський. Зокрема, Володимир, який за сюжетом грає легковажного Яріка, який намагається “відкосити” від мобілізації і протягом усього фільму проходить певну трансформацію та врешті змінює цінності, вважає, що наразі кіно, а особливо комедійне, на часі: “Комедія — це єдиний інструмент, який допомагає нашому населенню. Серед цього бруду, серед цього болю і крові, які нам приносить війна, комедія — це та штука, яка, в першу чергу, підтримує наш морально-психологічний дух. Я вважаю, що просто відкривши стрічку новин, люди й так мають достатньо драми: адже щодня ворог бомбить наші міста, щодня, на жаль, гинуть люди. Я вважаю, що комедія і тільки комедія — це те, що має підтримувати. А наша “Крашанка” — це не просто комедія, це фільм з либокою, прекрасною мораллю”.

А от Артурові Логаю дісталася роль свідомого юнака, який бере в руки зброю і долучається до місцевої ТрО. Артур з теплом згадує ті миті, коли вдавалося попрацювати в кадрі спільно з Олесею Жураківською та Станіславом Бокланом, для яких, до речі, сценаристи спеціально писали ролі: “Для мене велика честь і велика насолода завжди працювати на майданчику з Олесею Жураківською, з Стасом Бокланом. Бо просто якісь там хвилини спілкування з ними, хвилини роботи з ними в кадрі — для мене це наповнення”.

“Крашанка” — фільм про вічні традиції, які здатні зблизити будь-яку родину. Тут гумор — справжня терапія, а історія про побудову та запуск ракети на москву — візуалізація бажання чи не кожного українця. Тож натискаємо кнопку і зустрічаємо сімейну комедію, яка зробить ворогам гаряче, у кіно вже з 25 квітня 2024 року.

Кінотеатральну дистрибуцію та промо здійснюватимуть FIM.UA Distribution, у портфелі якої національні та східноєвропейські фільми різного жанру: від авторських стрічок до національних блокбастерів, та Кіноманія.

У ролях: Станіслав Боклан, Олеся Жураківська, Даша Легейда, Володимир Гладкий, Михайло Пулянський, а також Артур Логай, Людмила Загорська, Евген Сенчуков, Ігор Портянко, Наталя Кобизька

 

Источник материала
loader
loader