12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Браузер Microsoft Edge отримав корисну функцію, якої бракує Chrome
Браузер Microsoft Edge отримав корисну функцію, якої бракує Chrome

Браузер Microsoft Edge отримав корисну функцію, якої бракує Chrome

Microsoft Edge гарнішає з кожним оновленням. Разом з останнім апдейтом у браузері з'явилася функція, якої дуже бракує конкурентам, включно з надпопулярним Chrome – можливість обмежити споживання оперативної пам'яті, повідомляє Neowin.

Тепер у браузері є налаштування, яке дасть змогу вибрати, який обсяг ОЗП може виділятися браузеру – від 1 ГБ до всієї доступної пам'яті. Також можна вказати, коли буде застосовуватися цей ліміт: "завжди" або "під час гри на ПК".

Це налаштування буде корисним як для власників слабких комп'ютерів і ноутбуків, так і високопродуктивних пристроїв, щоб перерозподілити ресурси для більш важливих застосунків під час виконання ресурсомістких завдань або ігор.

Зараз скористатися функцією можна, завантаживши спеціальну версію Edge для тестерів – називається Edge Canary. Щоб подивитися, чи з'явилася функція, у налаштуваннях перейдіть у розділ "Продуктивність", а потім у "Детектор продуктивності". А найближчим часом вона з'явиться на всіх комп'ютерах з Windows 10 і 11.

Головний конкурент Edge – Google Chrome – наразі не пропонує подібної функції, втім, дає змогу контролювати споживання ОЗУ. З її допомогою можна подивитися, скільки Мбайт або Гбайт використовує та чи інша вкладка.

Нагадаємо, раніше Microsoft Edge навчилизбільшувати зображення прямо в браузері за допомогою ШІ. Тобто, тепер, щоб розглянути найдрібніші деталі на картинці, більше не потрібно відкривати її в новій вкладці.

А цього літа в Chrome перестануть працювати блокувальники реклами. Інші браузери, що працюють на рушії Chromium, теж постраждають. Тому для заміни не підійдуть Edge або Opera.

Теги по теме
Microsoft
Источник материала
Поделиться сюжетом