19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Кадрові труднощі Шахтаря та важка поїздка для Динамо. Головні інтриги 22 туру УПЛ
Кадрові труднощі Шахтаря та важка поїздка для Динамо. Головні інтриги 22 туру УПЛ

Кадрові труднощі Шахтаря та важка поїздка для Динамо. Головні інтриги 22 туру УПЛ

Джерело - Чемпіон.

Рідна першість повертається 8 матчами. Найбільш цікавим виглядає протистояння на стадіоні імені Бутовського, проте ігор із вельми інтригуючими "?" традиційно вистачає. На що треба звернути увагу перед початком туру з двома двійками? 

Як на Шахтар вплинуть матчі збірної?

Наймасовіше представництво у таборі головної команди країни в матчах проти Боснії та Ісландії мало київське Динамо. Проте з 7 футболістів найбільш титулованого клубу України ігрову практику отримав лише Володимир Бражко. А от Шахтар з його 6 гравцями в таборі національної збірної від проведених матчів "постраждав" відчутно більше. 

  • Гра Оболонь - Шахтар пройде без глядачів

З "ліліями" та "вікінгами" на полі з'явилися 4 футболіста "гірників". І Микола Матвієнко, і Олександр Зубков, і Георгій Судаков, і Юхим Конопля — важливі виконавці в побудові Маріно Пушича. І якщо останнього ще можна практично "безболісно" замінити свіженьким Георгієм Гочолеішвілі, то можлива втома трьох інших, якщо не змусить наставника посадити гравців на лаву, то ослабить потенціал донецької команди в матчі з непоступливою Оболонню. 

Чи переможе кризове Полісся кризовий Чорноморець?

Між житомирським та одеським клубами — 10 очок та 4 позиції. А також відчутно різні амбіції та залучені для цього ресурси. Та якщо подивитися на результати команд із початку другої частини сезону, перед нами ніби рівнозначні колективи. Й той 1 бал, який записали на свій рахунок за підсумками старань у 4 матчах обидві команди, на це вказує якнайкраще.  

Та все ж — "ніби" чи "рівнозначні"? Ситуації в командах різні. Полісся має більш пристойну кадрову базу. В житомирців довша лава запасних, та й зрештою більш сильний за підбором виконавців склад. А от наставник "моряків" Роман Григорчук говорив про труднощі з ростером, й із ним не погодитися важко. Разом із тим, Полісся нещодавно змінило тренера. Який із Сергія Шищенка наставник клубу УПЛ — дізнаємося пізніше, поки ж житомирці провели з ним лише один матч, і сенсаційно поступилися Оболоні. То що переважить?..  

Як Вернидуб використав паузу?

В двох останніх матчах Кривбас забив усього раз. Після обох перемог — і з Оболонню, і з Колосом, назвати Юрія Вернидуба щасливим було аж ніяк не можна. Криворіжці грали блідо. Криворіжці грали так, ніби у їх діях погасла пристрасть. Саме пошук "контакту" з останньою став головним завданням наставника клубу з малої батьківщини президента України в перерві на матчі збірних.

  • Вернидуб: Треба менше розказувати, а більше робити на полі

У випадку матчу з Вересом задача Кривбасу та Вернидуба ускладнюється. В двох останніх матчах рівняни набрали 4 бали, коли сенсаційно зупинили Динамо й несподівано перемогли Чорноморець. Нині Верес — найбільш відчайдушний клуб УПЛ, який грає кожен матч, як останній, не на словах. То ж якщо Вернидуб не знайде потрібні слова та підхід до своїх футболістів, може статися так, що "правильно" зіграє саме суперник, а не його команда. 

Чи наблизиться Олександрія до "зони єврокубків"?

Команда Руслана Ротаня не програла жодного матчу в другій частині сезону. Так-так, "кабінетна" поразка від Шахтаря — це про інше. Завдяки впевненій грі "агрономи" змусили себе поважати. А то й боятися. В двох останніх матчах олександрійці здолали і приблизно рівну за можливостями Ворсклу, й навіть суперника, який має ледь не третій за підбором виконавців склад УПЛ — Полісся.

В обох матчах Олександрія була сильніша за рахунок не просто наполегливого пошуку своїх шансів у атаці, а й через використання явно незручних для опонентів тактичних заготовок Руслана Ротаня. Цього разу Олександрії протистоятиме Минай. Саме з матчу проти закарпатців "агрономи" починають серію ігр, у яких гратимуть проти візаві, які номінально олександрійців слабші (Минай, Чорноморець, Оболонь, ЛНЗ). Винятком серед цих матчів буде іспит, який доведеться складати такому "викладачу", як Динамо. Та саме в цих іграх стане ясно, чи в змозі олександрійці претендувати на щось більше, ніж позиції твердого середняка.   

Якою буде поїздка Динамо в Полтаву до "незручної" Ворскли?

Із 7 останніх матчів на полі Ворскли 5 для Динамо були такими, які приносили або відверті труднощі (мінімальні, часто вимучені перемоги), або й втрату очок (у 2 випадках). Цього разу "біло-синім" протистоятиме команда, яка у весняній частині сезону не знає компромісів (+2=0-2). А також — поки не розуміє діапазону власних амбіцій. Ворскла програла обидва матчі приблизно рівним за можливостями суперникам (Зорі та Олександрії), але в обох іграх могла претендувати на більше. 

  • Ворсклі дозволили прийняти більше глядачів на матч УПЛ з Динамо

Динамо вже не має притаманної киянам після матчів збірних проблеми, коли гравців треба приводити до "спільного знаменника" — по суті, приводити нема кого, серйозне навантаження отримав хіба що згаданий вище Бражко. Та чи означає це, що в Олександра Шовковського вникне менше труднощів на шляху підготовки до гри, враховуючи, що команда зібралася в повному складі за лічені дні до виїзду в Полтаву? Питання, на яке однозначної відповіді бути аж ніяк не може. 

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Теги по теме
Шахтер УПЛ
Источник материала
Поделиться сюжетом