У Львові хірургів зі всієї України навчають проводити операції з допомогою робота Da Vinci
У Львові хірургів зі всієї України навчають проводити операції з допомогою робота Da Vinci

У Львові хірургів зі всієї України навчають проводити операції з допомогою робота Da Vinci

У Львові розпочався ІІ Всеукраїнський з'їзд роботичних хірургів. Упродовж двох днів львівські лікарі, які є лідерами за кількістю операцій з допомогою робота Da Vinci в Україні, ділитимуться досвідом з колегами.

Про це повідомляє Львівська міська рада, передає Укрінформ.

«Сьогодні кожна лікарня має бути обладнана робототехнікою, бо це про зовсім інший, якісно новий рівень допомоги. Цей приклад, який ми показуємо у Львові, є лише початком змін», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Також мер запросив учасників події відвідати Перше медичне об’єднання Львова, на базі якого діє Національний центр реабілітації «Незламні» (UNBROKEN). Там лікують та реабілітують людей з усієї України, які постраждали від російської агресії: це військові і цивільні, дорослі та діти. За час повномасштабного вторгнення росіян тут вилікували 17 тисяч поранених.

II Всеукраїнський з'їзд роботичних хірургів триває у Львові 29-30 березня.

Робот Da Vinci з’явився у медиків лікарні святого Пантелеймона три роки тому. Відтоді хірурги прооперували понад сотню пацієнтів. Робот допомагав рятувати життя і підтвердив свою ефективність, адже пацієнтів виписують додому за кілька днів після втручання і вони швидко повертаються до активного життя. А нещодавно львівські хірурги з допомогою робота зробили першу в Україні операцію на серці, започаткувавши новий етап у розвитку кардіохірургії – роботизований.

Окрім того, нещодавно робота-хірурга Da Vinci Si отримала ще й дитяча лікарня святого Миколая, і він став першим дитячим роботом з такими можливостями у нашій країні.

Як повідомляв Укрінформ, хірурги лікарні св. Миколая у Львові вперше прооперували 11-річного хлопчика з онкологією за допомогою роботизованої системи Da Vinci Si, яку подарували благодійники.

Фото Романа Балука для Львівської міськради

Источник материала
Поделиться сюжетом