В Кремлі визнали, що терористи використовують Telegram для обміну інформацією, але блокувати його не планують
В Кремлі визнали, що терористи використовують Telegram для обміну інформацією, але блокувати його не планують

В Кремлі визнали, що терористи використовують Telegram для обміну інформацією, але блокувати його не планують

У відповідь Павло Дуров пообіцяв посилити боротьбу із спам-розсилками у месенджері та ствторити механізми для обмеження коло тих, хто може надсилати користувачам особисті повідомлення.

Прессекретар російського диктатора Дмитро Пєсков закликав власника Telegram Павла Дурова пильніше стежити за месенджером, оскільки терористи через нього тримають зв’язок. 

Пєсков сказав, що блокувати Telegram на території Росії не планують, але той факт, що його нерідко використовують терористи для обміну інформацією, потребує підвищеної уваги. І від його власника, зокрема.

«Ми очікували б від Павла Дурова більшої уваги. Тому що цей унікальний і феноменальний з технологічного погляду ресурс, який виріс на очах у нашого покоління, все більше стає інструментом у руках терористів», — цитує Пєскова ТГ-канал Shot

У відповідь Павло Дуров опублікував пост, у якому повідомив, що у день, коли у підмосковному ТРЦ «Крокус Сіті Хол» стався терористичний акт, російськомовні користувачі Telegram почали скаржитися йому на повідомлення від незнайомців із закликами до терактів.

«Протягом години після отримання подібних скарг ми здійснили низку технічних кроків та організаційних заходів для запобігання цій активності. В результаті десятки тисяч спроб відправити такі повідомлення були припинені, а акаунти тисячів користувачів, які взяли участь у цьому флешмобі, були назавжди заблоковані», — розповів Дуров.

Він пообіцяв, що найближчим часом в усіх користувачів Telegram з Росії, України та Білорусі з’явиться можливість обмежувати коло тих, хто може надсилати їм особисті повідомлення.

«Ми також впроваджуємо рішення на основі ШІ для ще більш ефективної обробки скарг. Telegram — не місце для спам-розсилок та закликів до насильства», — заявив Павло Дуров.

Нагадаємо, що Telegram був заблокований в Росії з 13 квітня 2018 року через відмову надати ФСБ ключі шифрування до листування користувачів. Роскомнагляд блокував кілька мільйонів IP-адрес, через що сталися збої у роботі більше 400 сайтів та сервісів, у тому числі Google, Яндек та Netflix, проте Telegram продовжив працювати. У 2020 році Роскомнагляд оголосив, що знімає обмеження доступу до месенджер Telegram після  домовленостей про це з генеральною прокуратурою РФ.

Читайте також: 

  • У Держдумі РФ визнали, що Телеграм співпрацює з російськими «силовиками» та спецслужбами

  • Олександр Мельниченко, СБУ: «Ми бачимо чітку співпрацю адміністрації телеграма із “Роскомнаглядом” та ФСБ»

  • Кирило Буданов: «З точки зору національної безпеки телеграм точно є проблемою»

Фото: Getty Images 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Россия Дмитрий Песков
Источник материала
Поделиться сюжетом