Маломуж: ЗСУ не дозволять ворогу вільно зайняти Часів Яр, там панівні висоти
Маломуж: ЗСУ не дозволять ворогу вільно зайняти Часів Яр, там панівні висоти

Маломуж: ЗСУ не дозволять ворогу вільно зайняти Часів Яр, там панівні висоти

У місті Часів Яр на Донеччині тривають позиційні бої з переміщеними маневрами. Російські окупанти не змогли захопити його повністю – якщо ЗСУ відійдуть на інші позиції, то залишать вогневий контроль за цим сектором.

Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" розповів генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж. За його словами, українські війська у Часовому Яру проводять різні операції, щоб нейтралізувати зусилля ворога.

 "Часів Яр є надзвичайно важливою точкою для ЗСУ. Думаю, ми будемо її утримувати далі. В крайньому разі, якщо ЗСУ відійдуть на інші позиції, то залишать вогневий контроль за цим сектором", – зазначив він.

Генерал пояснив, що у такому разі окупанти зможуть обстрілювати багато секторів у напрямку Бахмута та комунікаційні шляхи, що послабить позиції Сил оборони.

"Але думаю, ЗСУ не дозволять ворогу вільно займати там позиції та проводити операції стосовно стратегічних сил, які туди підтягнуті", – зазначив Маломуж.

Нагадаємо, співзасновник проєкту DeepState, аналітик Роман Погорілий повідомив, що Часів Яр на Донеччині через наступ російської окупаційної армії опинився в складній ситуації. Ворог зайшов на околиці міста й зайняв висоту. За словами аналітика, це дає ворогу "оперативний простір для подальшого просування, вогневий контроль, тому що ця висота покриває дуже велику область огляду".

Як повідомляв OBOZ.UA, в ISW вважають, що, попри наближення росіян до околиць Часового Яру на Донеччині, вони навряд чи загрожуватимуть населеному пункту оточенням або захопленням найближчими місяцями. Хоча це принесло б загарбникам обмежену, але важливу оперативну вигоду, якби вони змогли цього досягти.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом