Раннее выявление и лечение опасных болезней среди военных – начался пилотный проект
Раннее выявление и лечение опасных болезней среди военных – начался пилотный проект

Раннее выявление и лечение опасных болезней среди военных – начался пилотный проект

В Україні розпочався пілотний проєкт, спрямований на запобігання поширенню гепатитів B/C та ВІЛ-інфекції серед військовослужбовців. Він здійснюється у співпраці з Фондом Олени Пінчук та СНІД-фондом Елтона Джона.

Для чого запущено проєкт

Інноваційний проєкт реалізується на базі Національного військово-медичного клінічного центру Головний військовий клінічний госпіталь спільно з Центром громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України.

– Наш пілотний проєкт забезпечить раннє виявлення та лікування особливо небезпечних інфекційних хвороб, як-от вірусні гепатити B/C та ВІЛ, серед військовослужбовців, – відзначила Олена Пінчук.

Також діяльність пілотного проєкту сприятиме більш детальному вивченню факторів ризику інфікування на фронті, щоб уповільнити темпи поширення епідемії.

Зараз дивляться

Що передбачає пілотний проєкт

На базі Головного військового клінічного госпіталю у Києві проводитиметься швидке тестування на ВІЛ, гепатит В та С.

Також буде доступною лабораторна діагностика для підтвердження позитивного результату та призначення подальшого лікування.

Фондом Олени Пінчук буде закуплена терапія для лікування гепатиту С.

Сергій Литовка, начальник Центрального санітарно-епідеміологічного управління командування Медичних сил ЗСУ, сказав, що він підтримує ініціативу, бо це можливість для наших захисників отримати найсучасніше лікування та підтримку держави та світу.

Завдяки партнерству з Центром громадського здоров’я можна буде взяти під нагляд військовослужбовців з діагностованою ВІЛ-інфекцією та гепатитом B для подальшого пожиттєвого лікування у цивільних закладах охорони здоров’я.

Проєкт також передбачає розробку єдиного механізму надання послуг військовослужбовцям на базі спеціалізованого госпіталю з подальшою переадресацією у цивільну медичну систему.

Источник материала
Поделиться сюжетом