Як дізнатися рік випуску акумулятора: прості способи
Як дізнатися рік випуску акумулятора: прості способи

Як дізнатися рік випуску акумулятора: прості способи

Автомобільний акумулятор – важливий компонент в авто, і він обов’язково має бути робочим. Саме тому водіям не варто на ньому економити – низькі ціни можуть вказувати на погану якість або “старість” компонента. Щоб не бути обдуреним недобросовісними продавцями, саме час дізнатися, як дізнатися рік випуску акумулятора.

Як дізнатися рік випуску акумулятора

Відомо, що більшість акумуляторів маркуються за єдиним стандартом. Саме тому потрібно знайти код, який і вкаже на рік випуску компонента.

Зазвичай набір букв і символів розташований у верхній частині АКБ – на лівому нижньому кутку кришки.

Зараз дивляться

Сам код може містити літери, символи, або навіть посилання. Щоб його розшифрувати, потрібно ввести дані в пошуковий рядок у мережі. Можна також звернутися до виробника з питанням як розшифрувати рік випуску акумулятора – на сайті нерідко залишають сервіс для перевірки АКБ.

Дізнатися якого року випуску автомобільний акумулятор допоможуть спеціальні інструменти. В інтернеті можна придбати тестери АКБ – вони можуть розкрити всю інформацію про деталі, зокрема рік випуску і ємність.

У документах також може бути корисна інформація – якщо ви купили акумулятор офіційно, то в гарантійному талоні має бути вказана повна інформація про деталь.

Останній спосіб дізнатися рік випуску акумулятора – це придивитися до зовнішнього вигляду. Новий АКБ не повинен бути подряпаним, фарба не повинна бути тьмяною, а етикетки – вигорілими.

І якщо зі станом компонента все ясно, саме час дізнатися, як зняти акумулятор з машини. Робити це потрібно в суворій послідовності, щоб не завдати шкоди машині.

Теги по теме
авто
Источник материала
Поделиться сюжетом