Не залежить від кількості ракет: полковник запасу ЗСУ пояснив тактику масованих обстрілів
Не залежить від кількості ракет: полковник запасу ЗСУ пояснив тактику масованих обстрілів

Не залежить від кількості ракет: полковник запасу ЗСУ пояснив тактику масованих обстрілів

Таку думку 24 Каналу озвучив полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор, військовий експерт Роман Світан. Він підкреслив, що Росія може виготовляти кілька ракет на добу та працювати "з коліс".

"У росіян паузи як такої не було. У них не було цілевказівок. Від кількості ракет виконання бойових завдань не зовсім лінійно залежить. Росія – це країна, яка їх виготовляє. Вони можуть просто працювати "з коліс", виготовляти за добу кілька ракет. Приблизно 3 – 5 ракет за добу", – сказав він.

Усе залежить від завдання

Роман Світан зазначив, що ракети в окупантів не закінчаться, поки не будуть знищені заводи та російська економіка. Тому навряд чи саме кількість стримує росіян від виконання якихось атак.

Ворог постійно проводить атаки по Україні, однак вони різні за масштабами. Усе залежить або від якихось політичних завдань, або від цілевказання.

Крім того, за два роки повномасштабного вторгнення росіяни знищили досить велику кількість українських об'єктів.

Тому я не пов'язував би напряму з кількістю ракет. Усе залежить від завдання. Якщо буде стояти завдання, вони можуть використати всі ракети, бо вони можуть їх виготовляти. Тобто всю тисячу ракет, яка у них зараз є, можуть використовувати. Нема завдань, цілей як таких,
– пояснив військовий експерт.

Ракетні обстріли: головне

  • Представник ГУР МО генерал-майор Вадим Скібіцький розповів, що Росія має приблизно 950 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня з дальністю польоту понад 350 кілометрів. В українській розвідці прогнозують, що росіяни зможуть провести ще кілька масованих атак, а далі будуть змушені знову взяти деяку паузу для накопичення ракет та "Шахедів".
  • Очільник ГУР МО Кирило Буданов повідомив, що окупанти старанно накопичували запаси ракет "Калібр". Він наголосив, що ці ракети наразі абсолютно готові до застосування. Якщо раніше ворог не запускав "Калібри", то робив це через те, що вони менш ефективні, ніж ракети Х-101. Найближчим часом росіяни можуть застосувати "Калібри", бо запаси ракет Х-101 значно скоротилися.
  • Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш розповів, що "Калібри" є досить точними, а також мають високу дальність, здатну покривати майже всю територію України. Водночас підрозділи нашої ППО неодноразово збивали "Калібри" і нерідко робили це на 100%. Однак для відбиття масованої атаки потрібна велика кількість засобів ППО.
Теги по теме
Украина – Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом