З'явилися максимально детальні фото нової гіперзвукової ракети КНДР
З'явилися максимально детальні фото нової гіперзвукової ракети КНДР

З'явилися максимально детальні фото нової гіперзвукової ракети КНДР

Північна Корея 2 квітня здійснила перший запуск твердопаливної балістичної ракети середньої та великої дальності "Хвасонпхо-16Б", оснащеної гіперзвуковим бойовим блоком. Про це повідомляє Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК).

"Випробувальний запуск націлений на підтвердження загальних проектно-технічних характеристик нової гіперзвукової ракети середньої та великої дальності, на перевірку надійності системи озброєння", – йдеться у заяві.

На випробуваннях був присутній північнокорейський лідер Кім Чен Ин.

Ракету запустили з полігону, розташованого на околицях Пхеньяну. Після відокремлення від ракети боєголовка змогла досягти висоти 101,1 км. Вона влучила в точку, розташовану в акваторії Японського моря на відстані 1000 км.

Випробування підтвердили високу маневреність боєголовки: на активній ділянці польоту вона різко змінила траєкторію. "Випробувальний запуск не мав жодного негативного впливу на безпеку навколишніх країн", - йдеться в повідомленні ЦТАК.

Для широкої аудиторії випробування цікаві насамперед тим, що дозволили максимально детально розглянути нову систему озброєнь: на фото та відео показано як рухомий комплекс, так і сам бойовий блок "Хвасонпхо-16Б". Також можна побачити сам запуск гіперзвукової ракети.

Росія використовує "Циркон"

Раніше стали відомі характеристики нової російської ракети 3M22 "Циркон", яку росіяни активно використовують проти України.

Як виявилось, на фінальній ділянці польоту ракета може розвивати швидкість понад 4 махи, що робить її "майже" гіперзвуковою (для повної відповідності швидкість повинна бути більше 5 махів).

Однак головний недолік "Циркона" бачать не в цьому, а в недостатньо потужній бойовій частині, маса якої за оцінками складає лише 100-150 кг.

Теги по теме
ракета
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны