20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Зеленський жорстко відповів тим на Заході, кому не подобаються удари по російських НПЗ
Зеленський жорстко відповів тим на Заході, кому не подобаються удари по російських НПЗ

Зеленський жорстко відповів тим на Заході, кому не подобаються удари по російських НПЗ

Президент заявив, що цим організаціям можна відповісти просто

У середу, 3 квітня, президент України Володимир Зеленський заявив, що міжнародні організації можуть засуджувати удари по російським територіям після того, як вони приїдуть до Харкова. А також подивляться, як люди живуть без світла без води.

Про це сказав глава держави на спільній пресконференції з президентом Фінляндії Олександром Стуббом. Зеленський подякував "різним міжнародним організаціям, які постійно щось засуджують".

"І це важливо, що вони дійсно засуджують і фокусуються на ударах по Україні. Також деякі підіймають питання щодо ударів по НПЗ на території РФ, на тимчасово окупованих територіях, де є інфраструктурні об'єкти, так і на військових аеродромах РФ і на захоплених українських", — сказав він.

Президент заявив, що цим організаціям можна відповісти просто.

"Мені здається, для того, щоб в кінці кінців зрозуміти як вижити в Харкові, як людям жити без світла без води. Треба, напевно, людям приїжджати, дивитися, а потім щось засуджувати або ні. Росія окрім сили нічого не розуміє", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, у вівторок, 2 квітня, безпілотники вдарили по НПЗ та підприємству в Татарстані, де, ймовірно, виробляються "шахеди". Російські ЗМІ пишуть про удар двох БПЛА на заводи в Єлабузі та Нижньокамську. Дрони вперше "дістали" об’єкти на такій значній відстані. Адже між Україною та Татарстаном – близько 1200 кілометрів. Усього було два удари: на НПЗ "Елаз-Нафтопродукт" та на території особливої економічної зони "Алабуга" за містом.

Під час атаки дронів на російські об’єкти в Єлабузі всіпостраждалі були студентами. Їх "примусово" змушували збирати "Шахеди" для російської армії.

У Росії відреагували на удар далекобійного безпілотника по заводу з виробництва "Шахедів" у Татарстані. Голова парламентського комітету з оборони Андрій Картополов заявив, що армії РФ потрібно терміново брати Київ, інакше атаки дронів не закінчаться.

В ООН також відреагували на удар БПЛА по Татарстану. В організації закликали не атакувати цивільних об’єктів.

Раніше "Телеграф" писав, що США та Франція розійшлися в думках про те, як варто ставитися до українських ударів територією Росії. Це питання вкотре порушилося після того, як на російській території вибухнув черговий НПЗ.

Теги по теме
Украина Россия Владимир Зеленский ООН
Источник материала
Поделиться сюжетом