Тейлор Свіфт завдяки концертному туру потрапила до списку мільярдерів Forbes
Тейлор Свіфт завдяки концертному туру потрапила до списку мільярдерів Forbes

Тейлор Свіфт завдяки концертному туру потрапила до списку мільярдерів Forbes

Журнал Forbes оновив рейтинг найбагатших людей у світі. До списку мільярдерів потрапили 265 нових осіб, серед яких і американська співачка Тейлор Свіфт. Вона стала першим артистом у світі, який потрапив до рейтингу виключно за рахунок написання та виконання пісень, а також заробітку від першої частини концертного туру The Eras Tour. Про це повідомляється на офіційному сайті видання.

Крім артистки, до рейтингу включені телепродюсер серіалів "Закон і порядок" та "Чикаго" Дік Вулф (1,2 мільярда доларів), гравець НБА Меджік Джонсон, Джордж Лукас (5,5 мільярда доларів), Майкл Джордан (3,2 мільярда доларів) та Кім Кардаш'ян (1,7 мільярда доларів).

Перше місце у списку мільярдерів другий рік поспіль займає керівник конгломерату LVMH, який володіє Louis Vuitton, Fendi, Givenchy, Christian Dior, Hennessy, Dom Pérignon, Tiffany & Co Бернар Арно. Його статки оцінюються в 233 мільярди доларів, що на 22 мільярди доларів більше, ніж у 2023 році.

На другому місці розташувався Ілон Маск, статки якого оцінюються в 195 мільярдів доларів, а на третьому - засновник Amazon Джефф Безос (194 мільярди доларів). Четверте місце дісталося Марку Цукербергу, який за рік заробив 116,2 мільярда доларів завдяки зростанню акцій Meta. П'ятірку лідерів замикає Ларрі Еллісон з Oracle, статки якого оцінюються в 141 мільярд доларів.

Статистика

Цього року до списку мільярдерів Forbes увійшла 2 781 людина, що на 141 більше, ніж 2023-го, і на 26 більше, ніж у попередньому рекорді, встановленому 2021 року. За розрахунками видання, у загальному їхні статки досягли позначки 14,2 трильйона доларів, що на 2 трильйони доларів більше, ніж 2023 року.

Сполучені Штати знову стали країною з найбільшою кількістю мільярдерів - 813 осіб зі статками 5,7 трильйона доларів. На другому місці Китай (473) зі статком 1,7 трильйона доларів. В Україні на сьогоднішній день налічують 5 мільярдерів: Ренат Ахметов (4 мільярди доларів), Віктор Пінчук (2 мільярди доларів), Костянтин Жеваго (1,2 мільярда доларів), Вадим Новинський (1,2 мільярда доларів) та Генадій Боголюбов (1 мільярд) доларів).

Фото:forbes.com/billionaires

Теги по теме
Рейтинг
Источник материала
Поделиться сюжетом