У Раді немає заяви Безуглої про вихід із фракції “Слуга народу”, - Стефанчук
У Раді немає заяви Безуглої про вихід із фракції “Слуга народу”, - Стефанчук

У Раді немає заяви Безуглої про вихід із фракції “Слуга народу”, - Стефанчук

У Верховній Раді немає заяви народного депутата Мар'яни Безуглої про вихід із фракції “Слуга народу”. Про це заявив голова парламенту Руслан Стефанчук в ефірі телемарафону ввечері 3 квітня, повідомив Укрінформ.

- Наскільки я поінформований, станом на зараз заяви Мар'яни Володимирівни Безуглої про вихід із фракції в апараті Верховної Ради не існує, - сказав Стефанчук.

Спікер Верховної Ради також заявив, без цілісного парламенту Україні буде дуже складно рухатися в цей складний час війни. 

- Саме в парламенті приймаються, крім законів, дуже важливі політичні рішення. І саме парламент здійснює міжпарламентську діяльність із нашими колегами, які у своїх країнах приймають рішення. Тому для мене дуже важливо питання цілісності і єдності єдиного законодавчого органу в нашій країні, - сказав він.

28 березня кілька опозиційних народних депутатів повідомили у своїх телеграм-каналах з посиланням на першого віцеспікера Верховної Ради Олександра Корнієнка, що йому не надходила заява для оголошення про вихід Безуглої із фракції “Слуга народу”. Безугла після цього написала у Facebook, що подавала заяву, але її “завернули" як "неправильно оформлену". Нардеп заявила, що формально її не відпускають і усі питання попросила направляти до керівництва фракції.

  • 11 січня Мар'яна Безугла заявила у Facebook, що написала заяву на вихід з фракції та партії «Слуга народу». 6 лютого Безугла написала, що голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк задовольнила її заяву про вихід із партії «Слуга народу».
  • У січні та лютому Верховній Раді не вдалося розглянути питання усунення Безуглої з посади заступника голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Декілька її колег зажадали цього після публічної критики головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, якого згодом президент Володимир Зеленський замінив.
Теги по теме
Верховная Рада Слуга народу
Источник материала
Поделиться сюжетом