Півфінал Суперліги Fabet відзначився фантастичною розв'язкою на останніх секундах. Відео
Півфінал Суперліги Fabet відзначився фантастичною розв'язкою на останніх секундах. Відео

Півфінал Суперліги Fabet відзначився фантастичною розв'язкою на останніх секундах. Відео

"Черкаські Мавпи" на останніх секундах вирвали перемогу у "Дніпра" у фантастичному першому матчі півфінальної серії плей-офф чемпіонату України з баскетболу у Суперлізі Favbet. Поєдинок у Дніпрі завершився з рахунком 97:98.

Черкаські Мавпи шокували господарів впевненим початком матчу з трьома влучними трьохочковими і рахунком 10:4 після двох з половиною зіграних хвилин. Володимир Коваль змушений був брати тайм-аут, але він пішов на користь команді – більш надійна гра в обороні дозволила перехопити ініціативу.

Черкаські Мавпи зуміли дотримати лідерство майже до кінця першої чверті, хоча і програли 22:27, а ось друга чверть почалась з 7:0 від Дніпра і вже Артем Сліпенчук змушений був брати тайм-аут. Короткостроково перерва позитивно вплинула на гостей, які набрали 7 очок поспіль, але Дніпро відчув гру і в цій десятихвилинці довів свою перевагу до +15.

В першу чергу проблеми Черкаських Мавп були в своїй три секундній зоні – за першу половину вони пропустили 30 очок з-під свого кільця і 57 загалом. При тому, що гості забили 7 дальніх і в цілому непогано діяли в атаці, але в захисті вони занадто багато дозволяли Дніпру.

В третій чверті Дніпро впевнено утримував здобуту перевагу, але провалив кінцівку десятихвилинки і початок останньої чверті – рахунок з 76:63 на користь Дніпра став 76:74. На це вплинула реалізація дальніх в третій чверті – 6 з 8 у гостей.

В четвертій чверті Черкаські Мавпи двічі наближались на мінімальну відстань до суперника, але Дніпро втримувався попереду. Остання хвилина почалась з влучання Тимофеєнка 97:93 – Черкаські Мавпи відповіли підбиранням і додаванням Олександра Тіщенко, перехопленням Буна і трьохочковим базером того ж Тіщенка за 2 секунди до кінця. Врятувати матч для Дніпра міг Володимир Конєв, але він свій кидок з-за дуги не влучив.

Лідери Дніпра Станіслав Тимофеєнко та Володимир Конєв на двох набрали 55 очок (29 у Тимофеєнка та 26 у Конєва), загалом Дніпро з трьохсекундної зони набрав 48 очок, але 16 влучних дальніх від Черкаських Мавп (п'ять гравців гостей забили мінімум три трьохочкових) дали свої плоди.

У гостей найрезультативнішим став Ерік Бун з 24 очками та 14 передачами, Кирило Марченко набрав 19 очок, у Олександра Тищенко 18. Взагалі лава запасних Мавп набрала 32 очка проти 12 Дніпра.

Черкаські Мавпи виграли виїзний матч і повели в серії до двох перемог 1:0. Наступна гра пройде у Черкасах 10 квітня.

Суперліга Favbet. Плей-оф, 1/2 фіналу, перший матч

Дніпро, СК Шиннік

Дніпро — Черкаські Мавпи 97:98 (27:22, 30:19, 19:28, 21:29)

Дніпро: Сипало 6 + 7 підбирань, Тимофеєнко 29 + 6 підбирань, Конєв 26 + 5 передач, Закурдаєв 12, Горобченко 12 + 8 передач – старт; Дубоненко 6, Сорочан 4, Бондарчук 2, Тарасенко 0, Колдомасов 0.

Черкаські Мавпи: Бун 24 + 14 передач, Агафонов 9 + 6 підбирань, Руслов 12 + 5 передач, Новіков 2, Марченко 19 + 6 підбирань – старт; Тіщенко 18, Далкорт 14 + 5 підбирань, Кузнецов 0

Источник материала
Поделиться сюжетом