Турецький омбудсмен планує поїхати до Росії, щоб відвідати українських полонених
Турецький омбудсмен планує поїхати до Росії, щоб відвідати українських полонених

Турецький омбудсмен планує поїхати до Росії, щоб відвідати українських полонених

Головний омбудсман Туреччини Шереф Малкоч планує поїхати до Росії та відвідати українських полонених. Про це він заявив в інтерв'ю "Укрінформ".

Малкоч зазначив, що відвідає місця утримання військовополонених в РФ разом з російською "омбудсвумен", якщо "буде така можливість та необхідні дозволи".

"Плануємо зустрітися з родинами російських полонених в Україні, побачити українських полонених в Росії, вислухати їх, дослідити, чи відповідає поводження з полоненими міжнародному праву", - наголосив він. 

За його словами, головною метою візиту є "прокласти шлях до обміну полоненими".

Також він зауважив, що омбудсмени не можуть зупинити війну, проте мають змогу багато зробити для жінок, дітей та полонених. 

Своєю чергою в Офісі уповноваженого Верховної Ради з прав людини повідомили, що на минулому тижні Малкоч відвідав Україну. Його запросив український омбудсман Дмитро Лубінець. Під час візиту, який відбувся 26 березня, він зустрівся з рідними українських полонених, які перебувають в РФ та відвідав полонених окупантів у таборі утримання, який знаходиться у Львові. 

"Ми хочемо, щоб турецька сторона порушила питання по змішаних медичних комісіях. Адже Україна їх створила та прагне, щоб відповідні комісії були створені й в РФ", - зазначав тоді Лубінець. 

Полонені в РФ: останні новини

Як писав УНІАН, українська телеведуча, засновниця проекту з пошуку зниклих громадян "Знайти своїх" Катерина Осадча назвала шалену кількість цивільних полонених, яких тримає у полоні Росія "від Криму до Хабаровська".

"Їх не мало, ми не можемо кидати своїх... Від 7 до 20 тисяч. І це літні люди, це зовсім молоді дівчата, 20 років", - зазначила вона. 

Водночас прес-офіцер Третьої штурмової бригади Олександр Бородін раніше відповів, чи є серед їхніх бійців полонені, яких взяли окупанти під час захоплення Авдіївки. За його словами, наразі підтвердженої інформації щодо цього немає. 

"Під час боїв були і поранені, і на жаль, зниклі безвісти, тому що російська армія застосовувала керовані авіаційні бомби. Це потужна зброя, коли людей просто засипає. Але поки якихось підтверджених полонених з нашої бригади немає", - зауважував тоді він. 

Теги по теме
Турция
Источник материала
Поделиться сюжетом