13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В України немає снарядів для контрнаступу ‒ Зеленський
В України немає снарядів для контрнаступу ‒ Зеленський

В України немає снарядів для контрнаступу ‒ Зеленський

В України немає снарядів для контрнаступу ‒ Зеленський

Через дефіцит Україна шукає інші рішення.

У Збройних сил України немає достатньої кількості снарядів, щоб вести контрнаступальні дії на фронті. В умовах браку боєприпасів українські військові на передовій застосовують дрони.

Про це в етері телемарафону розповів президент Володимир Зеленський. Водночас, за його словами, «є кілька ініціатив, які почали працювати», імовірно, маючи на увазі чеську програму щодо пошуку і закупівлі артилерійських снарядів для України.

«Для того, щоб захищати так, як ми захищаємо, в усіх бригадах на найнапруженіших напрямках все наразі чесно розподіляється. Без пріоритетів і любимчиків», ‒ зазначив очільник держави.

Зеленський додав, що через дефіцит боєприпасів для артилерії на деяких ділянках фронту воїни змушені заміняти їх дронами-камікадзе.

«Ми збільшили виробництво дронів в десятки разів, глобального дефіциту в цьому плані я не бачу. Бойові бригади це отримують. Що стосується зриву контрнаступу росіян, відповідної зброї, то її не вистачає», ‒ підсумував президент.

Обіцяний президентом мільйон дронів ще тільки-но почали виготовляти, а вже здається, що його геть недостатньо. Поки хтось шукає гроші та запускає виробництво «стандартних fpv-дронів, які можна збирати на кухні», на війні вже потрібні інші, технологічніші.

У статті «Якою війна буде завтра? Що необхідно зробити, аби не програти Росії» офіцер ЗСУ і спеціаліст із аеророзвідки Юрій Касьянов робить спробу систематизувати, проаналізувати та спрогнозувати розвиток дронів для завтрашньої війни.

Источник материала
Поделиться сюжетом