Віддати Путіну Крим та частину Донбасу: ЗМІ дізналися деталі “мирного” плану Трампа
Віддати Путіну Крим та частину Донбасу: ЗМІ дізналися деталі “мирного” плану Трампа

Віддати Путіну Крим та частину Донбасу: ЗМІ дізналися деталі “мирного” плану Трампа

Кандидат у президенти США Дональд Трамп неодноразово заявляв, що знає як покласти край війні в Україні. Але в приватному порядку каже, що Київ має віддати частину території.

Про це повідомляє видання The Washington Post із посиланням на людей, знайомих із цим планом.

Що передбачає план Трампа

За словами джерел, пропозиція Трампа полягає в тому, щоб змусити Україну поступитися Росії Кримом і територіями окупованого Донбасу. Така позиція контрастує з підходом нинішнього президента США Джо Байдена, який робить наголос на стримування російської агресії та надання військової допомоги Україні.

Зараз дивляться

Раніше Трамп заявляв, що в разі його повторного обрання на президентський пост, він закінчить війну між РФ і Україною за 24 години, або навіть до вступу на посаду. Але водночас відмовлявся публічно розповісти, як саме він цього домагатиметься.

У приватному порядку Трамп заявив, Росія і Україна “хочуть зберегти обличчя, їм потрібен вихід”, і що люди в деяких частинах України були б не проти стати частиною Росії.

Розширення впливу РФ

Деякі прихильники Трампа намагаються переконати його не підтримувати такий результат війни, оскільки визнання контролю Росії над частиною України розширить сферу впливу диктатури Путіна.

Президент Володимир Зеленський раніше заявляв, що не погодиться на здачу будь-якої території України, оскільки становище України від цього тільки погіршиться. І немає жодних гарантій, що Росія за час “перепочинку” не наростить військову міць і знову не нападе на Україну.

У Трампа відмовилися коментувати його так званий план, назвавши їх спекуляціями від неназваних і необізнаних джерел, які й гадки не мають, що відбувається і що відбуватиметься.

План Байдена

Варто зазначити, що план Джо Байдена передбачає довгострокову підтримку України, зміцнення її військового потенціалу 2024 року, щоб наступного року ЗСУ могли перейти в наступ. Але поки що допомога США перебуває під загрозою, оскільки в Палаті представників Конгресу все ніяк не можуть дійти до спільного знаменника щодо пакета допомоги та прикордонних вимог республіканців.

The Washington Post зазначає, що Трамп чинить тиск на республіканців у Конгресі, щоб ті не надавали додаткової підтримки Україні.

Аналітики стверджують, що Україні буде складно продовжувати боротьбу, якщо Трампу все ж вдасться заблокувати допомогу.

Теги по теме
Донбасс Крым Дональд Трамп
Источник материала
Поделиться сюжетом