Міненерго: Литва пропонує розібрати закриті ТЕС та передати їх Україні
Міненерго: Литва пропонує розібрати закриті ТЕС та передати їх Україні

Міненерго: Литва пропонує розібрати закриті ТЕС та передати їх Україні

Міністерство енергетики Литви пропонує допомогу українській енергосистемі, пошкодженій обстрілами з боку Росії. Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко у ході національного телемарафону, відео з якого опублікували в Telegram Міненерго.

Закриті теплоелектростанції пропонують розібрати на компоненти й передати їх на ремонт ТЕС в Україні.

“Я мав розмову з міністром енергетики Литви. Вони взагалі запропонували використати їхні теплові станції, які закриті. Використати їх як донорів, тобто можливість розібрати й отримати ті запчастини, які нам потрібні”, – пояснив Галущенко.

У попередній звістці Міненерго 3 квітня йшлося про онлайн-зустріч Галущенка з міністром енергетики Литви Дайнюсом Крейвісом, на якій обговорювалося передання обладнання, необхідного для проведення ремонтних робіт на енергетичних об’єктах, пошкоджених атаками Росії 22-го та 29 березня.

Згідно з міністерством, сторони домовилися про постачання великогабаритного обладнання для ТЕС, які зазнали значних втрат у тепловій генерації через атаки Росії.

“Ми вже отримали від литовської сторони два потужні автотрансформатори й 72 вантажі з іншим потрібним енергетичним обладнанням загальною вагою понад 1300 тонн”, – додав Галущенко.

Теги по теме
Украина Литва
Источник материала
loader
loader