Влучання дрона на Одещині та інцидент на ЗАЕС: головні події ночі 8 квітня
Влучання дрона на Одещині та інцидент на ЗАЕС: головні події ночі 8 квітня

Влучання дрона на Одещині та інцидент на ЗАЕС: головні події ночі 8 квітня

Протягом минулої доби відбулося 76 бойових зіткнень, ворог завдав сім ракетних та 104 авіаційних удари, здійснив 108 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах.

Детальніше про головні події ночі читайте в добірці від Фактів ICTV.

Обстріли на фронті

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Грем’яч Чернігівської області; Харків та Берестове Харківської області; Часів Яр, Диліївка, Нью-Йорк, Новобахмутівка, Нетайлове, Первомайське, Новоселівка Перша, Очеретине, Яснобродівка, Новомихайлівка, Водяне, Урожайне, Старомайорське Донецької області; Оріхів, Роботине, Мала Токмачка Запорізької області.

Зараз дивляться

Вночі на Київщині сили ППО працювали по ворожих дронах

У ніч з 7 на 8 квітня в Київській області прогриміли вибухи. В небі зафіксували ворожі дрони, по яких почали працювати Сили протиповітряної оборони.

Робота ППО по дронах на Півдні

Бойова робота сил протиповітряної оборони тривала близько трьох годин.

Вночі Сили оборони півдня збили сім ударних дронів ворога: чотири збито на Одещині, два – на Миколаївщині, один – на Кіровоградщині.

Є влучання в Одеському районі – пошкоджено логістично-транспортний об’єкт. Наслідки уточнюються.

Уламки збитого дрона також пошкодили АЗС. Люди цілі.

Вибух у Кривому Розі 7 квітня

Вибух у Кривому Розі Дніпропетровської області прогримів надвечір 7 квітня. Перед цим Повітряні сили ЗСУ попередили про ракету на місто.

Пізно ввечері голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук повідомив, що над Криворізьким районом наші сили ППО знищили ворожу ракету.

Розстріл воїнів у Кринках – Україна звернулася в ООН

Україна звернулася до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста через розстріл російськими окупантами трьох українських полонених військових у Кринках Херсонської області. ООН і МКЧХ мають задокументувати цей факт, який стане доказової базою для трибуналу над російськими злочинцями.

Про це заявив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

На ЗАЕС відбулося три влучання в захисну оболонку – МАГАТЕ

На території окупованої Запорізької атомної електростанції зафіксовано щонайменше три прямі влучання в основні конструкції захисної оболонки реактора. Про це повідомили Міжнародне агентство з атомної енергії та генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Мар’яно Гроссі.

– Сьогодні, вперше з листопада 2022 року ISAMZ (Місія підтримки та сприяння МАГАТЕ в Запоріжжі, – Ред.) підтвердила, що сталося щонайменше три прямих влучання в основні конструкції захисної оболонки реактора ЗАЕС, – стверджує гендиректор МАГАТЕ.

На аеродромі в Єйську пошкоджено сім літаків РФ

5 квітня українські дрони атакували аеродром в російському Єйську, пошкоджено сім літаків.

Про це заявило джерело в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України в коментарі виданню Українська правда.

Серед пошкоджених літаків – чотири багатоцільові винищувачі Су-30СМ та два військово-транспортні літаки, а також літак-амфібія БЕ-200, який можна експлуатувати з сухопутних аеродромів і водойм. Стало відомо також про знищення дизельної підстанції аеропорту.

У США пояснили затримку допомоги Україні

Російська пропаганда з її антиукраїнськими наративами проникла до Конгресу США та ускладнює процес ухвалення пакета військової допомоги для України. Такої думки дотримується голова Комітету з розвідки Палати представників Майк Тернер. Його підтримує конгресмен від Республіканської партії Майкл Маккол.

За їхніми словами, у Палаті представників можна почути антиукраїнські та проросійські наративи.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 775-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та на карті повітряних тривог в Україні.

Теги по теме
Взрыв Одесская область
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны