Столичний Охматдит з 2025 року працюватиме в межах Програми медичних гарантій – МОЗ
Столичний Охматдит з 2025 року працюватиме в межах Програми медичних гарантій – МОЗ

Столичний Охматдит з 2025 року працюватиме в межах Програми медичних гарантій – МОЗ

Національна дитяча спеціалізована лікарня Охматдит – найбільша дитяча лікарня країни з 1 січня 2025 року розпочне роботу в межах Програми медичних гарантій.

З цього приводу міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко провів нараду за участю представників Національної служби здоров’я України.

Охматдит стане державним неприбутковим підприємством

Ляшко зазначив, що всі без винятку медичні заклади мають увійти до єдиного медичного простору України і працювати за Програмою медичних гарантій.

Зараз дивляться

– Ми розуміємо всі складнощі цього процесу в умовах повномасштабної війни, що триває, але маємо крок за кроком рухатися в цьому напрямку, – наголосив міністр.

В Охматдиті щороку проводять більше ніж 10 тис. операцій та консультують більш ніж 270 тис. дітей.

За останні два роки в лікарню поставлено найсучасніше обладнання. Регулярно проходять навчання та стажування за кордоном висококваліфіковані медики лікарні. На базі Охматдиту запрацював Центр орфанних захворювань.

– Усе це здійснюється заради збереження життя і здоровʼя ще більшої кількості маленьких пацієнтів, — підкреслив Ляшко.

На нараді зазначили, що з нинішнього, 2024-го  року Охматдит уже законтрактований Національною службою здоров’я України (НСЗУ) на суму 168 млн грн за пакетами трансплантації органів і трансплантації кісткового мозку.

За дорученням міністра такі наради будуть регулярними, аби з 1 липня цього року забезпечити готовність медичного закладу до зміни статусу на державне неприбуткове підприємство, а також перехід на роботу в межах Програми медичних гарантій з 1 січня 2025 року.

Фото: Охматдит

Теги по теме
Министерство здравоохранения Виктор Ляшко
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны