Колишній технічний директор Rockstar пояснив химерність дзеркал з GTA: San Andreas
Колишній технічний директор Rockstar пояснив химерність дзеркал з GTA: San Andreas

Колишній технічний директор Rockstar пояснив химерність дзеркал з GTA: San Andreas

Grand Theft Auto: San Andreas – це безсумнівно легендарна відеогра, але навіть в ній було чимало загадкових недоліків, які поступово пояснює тодішній технічний директор Rockstar Об Вермель у своєму профілі X (колишній твітер).

Зокрема, Вермель розповів як творцям гри свого часу довелося добряче помізкувати над дзеркалами.

Як пояснив Об, за стандартним методом створення цих об'єктів розробники "двічі рендерять сцену", потому роблять одну з них дзеркальною та використовують її як безпосередню текстуру для люстерка.

Однак у випадку з San Andreas на PS2 у розпорядженні Rockstar "просто не було вільної відеопам'яті", щоб зберегти віддзеркалену сцену та реалізувати задум "належним чином".

Замість цього Вермель вигадав цікаве рішення та "відтворив дзеркальну версію сцени одночасно з самою сценою". Хоча у підсумку це спрацювало, все ж не було ідеальним методом та зумовило химерні баги, які ви, ймовірно, неодноразово бачили, якщо провели багато часу в грі.

Для початку іноді може здатися, що персонажі та об'єкти "виходять" зсередини дзеркала точнісінько як у фільмах жахів, що, м'яко кажучи, трохи моторошно.

Баг у GTA

Один з багів з дзеркалами / Фото Rockstar

Також частенько буває, що деякі моделі в дзеркалі показують сторону протилежну тій, яку насправді мав би бачити гравець.

Вермель навіть навів приклад саме такого випадку у своєму дописі, адже якщо ви подивитеся на полицю на задньому плані, то побачите, що два зображення виглядають не однаково через те, що деякі моделі об'єктів відображаються по-різному.

Також поширеним багом було те, що іноді дивлячись у дзеркала в San Andreas можна побачити інтер'єри інших будівель.

Загалом, описуючи своє технічне рішення, Об Вермель визнав, що воно було не ідеальним, але все ж це було краще, ніж випустити гру й узагалі без дзеркал.

Источник материала
loader
loader