20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Зінченко заявив, що "однозначно піде воювати", якщо отримає повістку в Лондоні
Зінченко заявив, що "однозначно піде воювати", якщо отримає повістку в Лондоні

Зінченко заявив, що "однозначно піде воювати", якщо отримає повістку в Лондоні

Український захисник "Арсеналу" Олександр Зінченко дав велике інтерв'ю британським ЗМІ, в якому торкнувся теми війни та мобілізації. 27-річний футболіст збірної України зізнався, що, безумовно, піде на фронт, як тільки отримає повістку.

Зінченко грає у Лондоні з 22 липня 2022 року. З того часу провів за "канонірів" 65 матчів, забивши 2 голи і зробивши 4 результативні передачі.

"Думаю, це однозначна та чітка відповідь. Я пішов би воювати. У мене на передовій колишні шкільні друзі. Важко усвідомити, що зовсім недавно ми навчалися в одній школі, грали на дитячому майданчику або на футбольному полі, а тепер їм належить захищати нашу країну", – цитує Олександра bbc.com.

Зінченко сказав, що ситуація в країні "дуже важка", але він та його родина "пишаються нашим президентом".

"Я знаю, можливо, деякі люди можуть подумати, що мені набагато простіше… бути тут [в Лондоні], ніж там [в Україні]. Я дуже сподіваюся, що ця війна скоро закінчиться", – підсумував Олександр.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше Зінченко висловив упевненість у тому, що українці не зможуть підтримувати дружні стосунки з росіянами після початку повномасштабного вторгнення. За словами футболіста, злочини РФ пам'ятатимуть ще багато поколінь громадян нашої країни.

Раніше захисник англійського "Борнмуту" Ілля Забарний розповів, що після початку повномасштабного вторгнення хотів приєднатися до ЗСУ, проте вирішив зосередитися на грі у футбол.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом