19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Не міг дихати через вроджену ваду ніздрі: у Львові пластичні хірурги виправили хлопцю дефект носа
Не міг дихати через вроджену ваду ніздрі: у Львові пластичні хірурги виправили хлопцю дефект носа

Не міг дихати через вроджену ваду ніздрі: у Львові пластичні хірурги виправили хлопцю дефект носа

Турецький дитячий пластичний хірург Хакан Агір разом з командою львівських лікарів прооперували 15-річного хлопця з вродженою вадою носа.

Не міг дихати через блокування лівої ніздрі

Ще з дитинства Богдан не міг нормально дихати, через це хлопця обмежували у заняттях спортом та фізичних навантаженнях. Але крім фізіологічних незручностей, вроджена вада справляла негативний психологічний ефект. Адже ніс юнака був повністю викривлений на лівий бік обличчя.

Виправити дефект вдалося провідному пластичному хірургу з Туреччини Хакану Агірі. Після огляду юного пацієнта закордонний спеціаліст запропонував провести операцію.

Хірургічне втручання

Складне хірургічне втручання Хакан Агір виконав  у два етаписпільно з медиками Лікарні Святого Миколая.

Перш за все зробили септопластику — корекцію форми носової перегородки. Для цього витягнули хрящову тканину, вирівняли її та встановили у правильному положенні. Потім зробили ринопластику, тобто надали носу пропорційної форми.

Все пройшло успішно, сьогодні Богдан вже може вільно дихати та прагне жити активним життям.

За покликом душі

Провідний пластичний хірург приїздить з Туреччини до України за покликом душі. Його місія — допомагати українцям: дітям, пораненим військовим та цивільним.

Фото: Перше ТМО Львова

Цього разу Хакан Агір вже впʼяте приїхав до Лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова, аби провести 12 операцій та 25 консультацій.

Хакан Агір також наголосив на важливості розвитку мережі медичних закладів для діагностики та лікування вроджених вад обличчя в Україні.

Джерело і фото: Перше медоб’єднання Львова

Теги по теме
Львов Медицина
Источник материала
Поделиться сюжетом