19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Причина неприємна, але реалістична: нардепка відповіла, чому вилучили пункти про демобілізацію
Причина неприємна, але реалістична: нардепка відповіла, чому вилучили пункти про демобілізацію

Причина неприємна, але реалістична: нардепка відповіла, чому вилучили пункти про демобілізацію

З ініціативи вилучили пункти, які стосуються демобілізації військовослужбовців після 36 місяців. Про це розповіла 24 Каналу народна депутатка Євгенія Кравчук, зауваживши, що великі хвилі демобілізації могли розпочатися в березні – квітні наступного 2025 року, а це дуже велика кількість особового складу.

"Причина неприємна, але реалістична. Ніхто під час війни армію розпустити не може", – сказала вона.

Чому скасували демобілізацію

Народна депутатка пояснила, якби норму про демобілізацію ухвалити, то на фронті були б гарантовані прориви. Верховна Рада працює над законопроєктом про ротації, щоб бійці мали можливість відпочивати й робили це планово. Також вона підкреслила, що після проведеного аудиту Головнокомандувачем з ротаціями стало краще.

Власне, завдання щодо збільшення рекрутингу чи мобілізації потрібно, щоб бійці, які довго на фронті, могли повернутися в тил, в якийсь інший регіон для відпочинку або якихось навчань. Але головне, щоб вони могли відпочивати, а не постійно бути на фронті. Це вже почалося, але ми також вирішили, що цей процес ротації має бути унормовано в окремому законопроєкті,
– зауважила Євгенія Кравчук.

За її словами, депутати з часом повернуться до питання демобілізації, але це залежить від загальної ситуації на полі бою.

Кравчук додала, що в Росії зараз черговий призов, вони будуть значно нарощувати свої людські ресурси та намагатимуться штурмувати.

Військове командування (України – 24 Канал) має розуміти, що вони матимуть достатню кількість бійців, щоб стримати ці штурми,
– наголосила Євгенія Кравчук.

Закон про мобілізацію: що відомо

  • 11 квітня Верховна Рада прийняла у другому читанні законопроєкт про мобілізацію. За це рішення проголосували 283 народних депутати. Тепер законопроєкт очікує на підписання спікера Верховної Ради та президента України.
  • Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про мобілізацію під номером 10449. Документ вносить зміни щодо отримання відстрочки від призову.
  • Питання про демобілізаціювійськовослужбовців розглянуть у відокремленому законопроєкті. Це рішення прийнято на вимогу Генерального штабу Збройних Сил України. Комітет з національної безпеки та оборони рекомендує розробити новий законопроєкт про демобілізацію військовослужбовців протягом восьми місяців.
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны