19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Трамп відмовився відвідувати Україну, знайшовши дивне виправдання
Трамп відмовився відвідувати Україну, знайшовши дивне виправдання

Трамп відмовився відвідувати Україну, знайшовши дивне виправдання

Президент України Володимир Зеленський запросив експрезидента США в Україну для обговорення його мирних планів щодо завершення війни в Україні. Втім, Трамп не хоче відвідувати Україну в статусі кандидата в президенти, поки не заступить на посаду, на яку наразі претендує.

Зеленський запросив, Трамп запрошення спростовує

Із запрошенням Трампа в Україну склалась досить дивна ситуація. Зеленський в інтерв'ю виданню Axel Springer 9 квітня запросив Трампа відвідати Україну і запропонувати свої ідеї щодо закінчення війни, розв’язаної Росією проти України в лютому 2022 року.

На наступний день представники Трампа заявили, що жодних офіційних контактів Зеленського з ними не було.

Від Зеленського не було жодного зв’язку, і президент Трамп публічно заявив, що йому було б недоцільно їхати в Україну прямо зараз, оскільки він не є головнокомандувачем,
– повідомляє кампанія Трампа електронним листом.

Кандидати в президенти США використовують закордонні поїздки для покращення своїх позицій

Кандидати від Республіканської партії, що вибули, як-от колишній віцепрезидент Майк Пенс і колишній губернатор Нью-Джерсі Кріс Крісті, відвідували Україну свого часу, коли висувались від Республіканської партії. Трамп під час своєї першої президентської кампанії 2016 року відвідав Мексику і зустрічався з її тодішнім президентом Енріке Пенья Ньєто.

Наразі ж для Трампа і жорстких республіканців, які виступають в Конгресі проти подальшої допомоги Україні, крім кредиту, питання відвідування України стало принциповим. І робити якісь кроки в цьому напрямку вони поки не поспішають.

Що ще відомо про ідеї Трампа по закінченню війни в Україні

  • Нещодавно стало відомо, що Трамп у разі переобрання змушуватиме Київ в обмін на мир поступитися своїми територіями. Втім, Володимир Зеленський заявив, що не мав жодних розмов з Трампом щодо його ідей.
  • Офіцер ЗСУ Тарас Березовець у розмові з 24 Каналом говорив, що певні плани обміну територій на мир у Трампа можуть бути. Втім, він досить непередбачуваний і його думка може змінитися за один день.
  • Володимир Зеленський нещодавно висловився щодо ідей "швидкого миру" Трампа. На думку президента України, це дуже примітивна ідея, яка може розв’язати росіянам руки для ведення нових загарбницьких війн.
Теги по теме
Дональд Трамп
Источник материала
Поделиться сюжетом