19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Уряд готує нову стратегію щодо українців за кордоном
Уряд готує нову стратегію щодо українців за кордоном

Уряд готує нову стратегію щодо українців за кордоном

Глава МЗС Дмитро Кулеба не вірить у те, що більшість українців повернуться після закінчення війни. Тому держава розробляє стратегію щодо українців за кордоном, яка спонукає їх повернутися. Про це заявив голова МЗС Дмитро Кулеба на Форумі дипломатії воєнного часу.

- І тут від множинного громадянства, яке вже перетворилося на хрестовий похід за множинним громадянством, але я впевнений, що ми переможемо у цій битві, до цифровізації консульських послуг, ефективнішого фінансування громад і різних програм спільно з ними, нам потрібна нова комплексна політика щодо українців за кордоном, — підкреслив Кулеба.

Міністерство підготувало відповідні напрацювання, які проговорить з іншими органами влади, і згодом представить президенту. За словами Кулеба, Володимири Зеленський приділяє велику увагу українцям, які перебувають за кордоном.

  • За даними Міжнародної організації з міграції ООН, з початку повномасштабного вторгнення понад 14 млн українців (третина населення країни) залишили свої домівки. Понад 6,5 млн із них виїхали за кордон, а близько 3,7 млн є внутрішньо переміщеними особами. За даними Опендатабот за серпень 2023 року, виїхали та не повернулись в Україну 2,4 млн людей.
  • У січні Зеленський заявляв, що чоловіки мобілізаційного віку, які виїхали за кордон на початку війни, зараз повинні бути в Україні. 
Теги по теме
Дмитрий Кулеба
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны