Україна закупить РЕБ для критичної інфраструктури – рішення Кабміну
Україна закупить РЕБ для критичної інфраструктури – рішення Кабміну

Україна закупить РЕБ для критичної інфраструктури – рішення Кабміну

Кабінет міністрів України ухвалив рішення, яке дозволить закупити засоби радіоелектронної боротьби для захисту об'єктів критичної інфраструктури. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Конгресу місцевої та регіональної влади.

- Пріоритетний напрямок роботи уряду та головний виклик зараз – це енергетика. Ворог задіяв величезну кількість ресурсів, аби зруйнувати українську енергосистему. Під час засідання розповів про роботу тут за трьома пріоритетними напрямками - швидкі ремонти, а також відновлення об'єктів генерації та розподілу. Ремонти йдуть 24/7. Два дні тому розмовляли із послами G7. Є підтримка Литви, яка передає дуже потрібне обладнання, зокрема, для наших ТЕЦ, - зазначив він.

Шмигаль наголосив також на важливості децентралізації енергосистеми. Вже є понад 120 малих когенераційних установок та важливо на регіональному рівні активізувати співпрацю з партнерами у цьому напрямі, сказав він.

Він наголосив, що уряд ухвалив рішення, яке дозволить профінансувати закупівлю РЕБ для об'єктів критичної інфраструктури. Також, за словами Шмигаля, уряд виділив ще 3,88 млрд. гривень на фортифікації, 2,5 млрд. гривень на будівництво та облаштування укриттів на цей рік. При цьому в бюджеті передбачено понад 40 млрд. гривень на підтримку та відновлення економіки країни.

  • З початку весни російські окупанти посилили обстріл України. Їхніми цілями найчастіше стають об'єкти енергетичної інфраструктури. Міністр енергетики України Герман Галущенко зазначив, що останні російські удари по українській енергетичній інфраструктурі викликали набагато більше наслідків, ніж атаки взимку 2022-2023 років.
  • Вдень 11 квітня голова наглядової ради ПАТ "Центренерго" Андрій Гота повідомив, що загарбники повністю зруйнували Трипільську ТЕС Київської області.
  • Вдень цього ж дня війська РФ завдали удару КАБами по критичній інфраструктурі міста Суми – місцевій ТЕЦ.
  • 22 березня 2024 року удари РФ повністю знищили Зміївську ТЕС у Харківській області, а 25 липня 2022 року російські війська окупували Вуглегірську ТЕС на Донеччині. Таким чином ПАТ "Центренерго" втратило 100% генерації.
Теги по теме
Кабмин
Источник материала
Поделиться сюжетом